1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Game-familie pc

Discussie in 'Systemen en (thuis)servers' gestart door matrix79, 9 okt 2018.

  1. seb83

    seb83 Senior Member

    Sinds:
    31 okt 2016
    Berichten:
    1.826
    Het asymmetrische ontwerp zorgt er juist voor dat je flexibel bent in de oriëntatie van de heatsink. In deze case ligt de door TS gekozen oriëntatie voor de hand. De moederbord connectors kunnen over het geheugen heen, en de intake fan zit op een prima positie.

    Uiteraard kan andersom ook, maar waarom zou je een koeler met 2 fans kopen als je er maar 1 monteert?
     
  2. matrix79

    matrix79 Senior Member

    Sinds:
    24 jan 2001
    Berichten:
    241
    Inderdaad, de reden dat ik de cooler andersom geplaatst heb is om de 2 fans te kunnen plaatsen. De hoogste fan heb ik ondertussen al een stuk kunnen doen zakken door de kabels wat te binden.
    Enig probleem in de case is de voeding, een grote ATX voeding ging zeker niet gaan om te plaatsen. Maar het probleem met de kleine voeding is dat je deze op geen enkele manier kan vastschroeven. Ik kon ze maar met 1 schroef vastzetten, ik denk dat ik ze met snelbinders ofzo zal moeten vastmaken. zie foto
     

    Bijgevoegde bestanden:

  3. seb83

    seb83 Senior Member

    Sinds:
    31 okt 2016
    Berichten:
    1.826
  4. matrix79

    matrix79 Senior Member

    Sinds:
    24 jan 2001
    Berichten:
    241
  5. Etxalar

    Etxalar Senior Member

    Sinds:
    11 mrt 2018
    Berichten:
    1.245
  6. seb83

    seb83 Senior Member

    Sinds:
    31 okt 2016
    Berichten:
    1.826
  7. matrix79

    matrix79 Senior Member

    Sinds:
    24 jan 2001
    Berichten:
    241
    hier heb ik nog niet kunnen voor kijken, volgens mij staat het nu op 2166 kan dat?
     
  8. seb83

    seb83 Senior Member

    Sinds:
    31 okt 2016
    Berichten:
    1.826
    Daar was ik al bang voor. In het bios zul je dit moeten aanpassen. Druk op DEL tijdens het opstarten. Kies daarna 'Advanced Mode' (druk op F7), en ga naar het tabbled Ai Tweaker. Hier kun je de geheugenfrequentie instellen. Op z'n minst moet 2933 MT/s haalbaar zijn, als het een beetje meezit 3200 MT/s. Je kunt via de instelling DOCP een overklokprofiel voor het DRAM kiezen. Zie pagina 3-13 van de manual.
     
  9. Hermano Conejo

    Hermano Conejo Senior Member

    Sinds:
    14 mei 2012
    Berichten:
    996
  10. Gronaldo

    Gronaldo Senior Member

    Sinds:
    1 sep 2013
    Berichten:
    1.701
    Te laat?
     
  11. Hermano Conejo

    Hermano Conejo Senior Member

    Sinds:
    14 mei 2012
    Berichten:
    996
    Weet ik niet. Heeft ie al een andere besteld?
     
  12. Hermano Conejo

    Hermano Conejo Senior Member

    Sinds:
    14 mei 2012
    Berichten:
    996
    Ah, ik zie het al. :eek:
     
  13. matrix79

    matrix79 Senior Member

    Sinds:
    24 jan 2001
    Berichten:
    241
    Inderdaad is de fractal node 304 geworden, toch bedankt voor je hulp
     
  14. matrix79

    matrix79 Senior Member

    Sinds:
    24 jan 2001
    Berichten:
    241
    Gisteren even zitten proberen, geheugen staat op AUTO, als ik in de lijst kies voor 3200 dan staat hij na een reboot terug op Auto. Ik zal deze middag uw methode eens proberen.
     
  15. Hermano Conejo

    Hermano Conejo Senior Member

    Sinds:
    14 mei 2012
    Berichten:
    996
    Graag gedaan :)
     
  16. seb83

    seb83 Senior Member

    Sinds:
    31 okt 2016
    Berichten:
    1.826
    Klopt. Je moet dus de setting DOCP gebruiken (DOCP is wat ze bij Intel XMP noemen) en een overklokprofiel kiezen. Mocht daarmee 3200, 3000 of 2933 niet mogelijk zijn (wat me zou verbazen), dan moet je 'm op manual zetten maar dat is wat meer gepruts.

    De combinatie Ryzen en snel geheugen is soms weerbarstig. Ik zie online wel wat mensen die moeite hebben om dit setje op 3200 aan de praat te krijgen. Op zich hoeft dat ook niet, maar 3000 of 2933 is wel het minimale wat je wilt. Mocht zelfs dát niet lukken, dan gaan we op zoek naar een andere set met B-dies. Die zijn wel flink duurder. Maar goed, laten we er vanuit gaan dat dat niet nodig is.
     
  17. matrix79

    matrix79 Senior Member

    Sinds:
    24 jan 2001
    Berichten:
    241
    Gelukt zonder problemen, zal hem vanavond eens warm laten draaien :)
     

    Bijgevoegde bestanden:

  18. psychosammie

    psychosammie Senior Member

    Sinds:
    17 jul 2008
    Berichten:
    3.114
    CPU 47 graden is al vrij hoog. Een beetje warm draaien kan geen kwaad inderdaad.
     
  19. seb83

    seb83 Senior Member

    Sinds:
    31 okt 2016
    Berichten:
    1.826
    Nice!
     
  20. seb83

    seb83 Senior Member

    Sinds:
    31 okt 2016
    Berichten:
    1.826
    @matrix79 en hoe gamet je nieuwe pc? Haal je mooie framerates? En het scherm, bevalt het?