1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

FreeNas

Discussie in 'Systemen en (thuis)servers' gestart door Yoran Essers, 9 mei 2019.

  1. Yoran Essers

    Yoran Essers Member

    Sinds:
    26 apr 2019
    Berichten:
    34
    hoi, ik heb een Freenas server gemaakt. Nu wil ik plugins toevoegen maar staat er: ‘no available plugins services’
    Hoe kan ik dit oplossen?
     
  2. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.778
  3. Sprakeloos

    Sprakeloos Senior Member

    Sinds:
    30 jun 2007
    Berichten:
    1.931
    Heeft het systeem toegang tot het internet? Even checken of het IP adres, de gateway en DNS servers kloppen.
     
  4. Yoran Essers

    Yoran Essers Member

    Sinds:
    26 apr 2019
    Berichten:
    34
    Nou ik weet niet of dit t probleem is maar ik heb een repeater en daarop de ethernet kabel.
     
  5. jurrian120

    jurrian120 Senior Member

    Sinds:
    26 aug 2011
    Berichten:
    2.823
    Om te beginnen is dat vragen om problemen. Theoretisch werkt het. Maar dit heeft daar niks mee te maken aangezien je hem wel kan benaderen. En een Ping command vanuit de cli? Kan je überhaupt wel pingen naar externe IP adressen?
     
  6. Yoran Essers

    Yoran Essers Member

    Sinds:
    26 apr 2019
    Berichten:
    34
    Als ik doe pingen zegt hij dat t webadres niet bestaat ofzoiets zodra ik thuis ben zal ik even zeggen wat er precies staat
     
  7. jurrian120

    jurrian120 Senior Member

    Sinds:
    26 aug 2011
    Berichten:
    2.823
    Ik bedoel inloggen in FreeNAS (ssh of de webinterface en vanuit daar pingen naar de buitenwereld.
     
  8. Yoran Essers

    Yoran Essers Member

    Sinds:
    26 apr 2019
    Berichten:
    34
    Ik zal dalijk wel een Video sturen van al mijn instellingen etc
     
  9. Yoran Essers

    Yoran Essers Member

    Sinds:
    26 apr 2019
    Berichten:
    34
    Ik heb even een video gemaakt met al mijn instellingen etc. hier is de link om de video te bekijken: https://we.tl/t-oqeeW9ajWL
     
  10. jurrian120

    jurrian120 Senior Member

    Sinds:
    26 aug 2011
    Berichten:
    2.823
    Stuur screenshots. Ik ga geen video downloaden van we transfer.
     
  11. Sprakeloos

    Sprakeloos Senior Member

    Sinds:
    30 jun 2007
    Berichten:
    1.931
    Je hebt in ieder geval 127.0.0.1 staan als eerste dns server. Ik zou beginnen om die weg de halen en daar alleen de 192.168.0.254 te laten staan wat naar ik aanneem je router is.
    Zo'n filmpje is overigens niet heel erg prettig voor mensen die je willen helpen, wat screenshots of een lijstje met netwerk informatie is voldoende om mee te beginnen.
     
  12. Yoran Essers

    Yoran Essers Member

    Sinds:
    26 apr 2019
    Berichten:
    34
    Moet ik dan de 192.168.0.254 invoeren of deze wat op t scherm staat.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  13. Sprakeloos

    Sprakeloos Senior Member

    Sinds:
    30 jun 2007
    Berichten:
    1.931
    Je moet de 254 invoeren.
     
  14. Yoran Essers

    Yoran Essers Member

    Sinds:
    26 apr 2019
    Berichten:
    34
    En hoe/waar kan ik die aanpassen?
     
  15. Yoran Essers

    Yoran Essers Member

    Sinds:
    26 apr 2019
    Berichten:
    34
    Want bij de nieuwe site staan 2 verschillende en bij de oude dezelfde
     

    Bijgevoegde bestanden:

  16. Yoran Essers

    Yoran Essers Member

    Sinds:
    26 apr 2019
    Berichten:
    34
    Moet wel zeggen dat ik t net een beetje HD geconfigureerd in de console.
     
  17. Yoran Essers

    Yoran Essers Member

    Sinds:
    26 apr 2019
    Berichten:
    34
    Laat maar bij die ouder staat ook dit
     
  18. Sprakeloos

    Sprakeloos Senior Member

    Sinds:
    30 jun 2007
    Berichten:
    1.931
    Je zou de bewerk knop kunnen gebruiken in plaats van steeds nieuwe berichten de platen als je zelf de laatste reactie hebt geplaatst ;)
    Maar wat is de status nu, werkt het?
     
  19. jurrian120

    jurrian120 Senior Member

    Sinds:
    26 aug 2011
    Berichten:
    2.823
    Verder werk je in de Legacy interface. Welke versie gebruik je van FreeNAS?