1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Crossfire R9 290 werkt niet.

Discussie in 'Videokaarten & 3D-chips' gestart door bn87, 10 aug 2017.

  1. bn87

    bn87 Member

    Sinds:
    11 apr 2010
    Berichten:
    23
    Hallo

    Ik heb 2x een R9 290 maar de Crossfire geeft nog wat problemen.
    De kaarten werken beiden naar behoren, en bij samenwerking zie ik in me benchmark dat 1kaart niet in werking word gesteld, maar wel aan staat op zijn basisclock.

    Kortom in crossfire staat er 1 te werken.
    nu heb ik het volgende gevonden met cpu-z (tech power up) dat 1 van de kaarten niet op x16 word gezet maar op x4.
    mijn moederbord geeft wel de mogelijkheid voor 2x PCI x16.

    Nu is het geval dat het een bekent probleem is met de PCIe aansturing, maar nog geen oplossing kunnen vinden op internet.

    BVD

    mvgr Barry
     

    Bijgevoegde bestanden:

  2. ACB41

    ACB41 Senior Member

    Sinds:
    8 feb 2013
    Berichten:
    1.577
    Welk merk en type moederbord?
    Idem voeding?
     
  3. Gronaldo

    Gronaldo Senior Member

    Sinds:
    1 sep 2013
    Berichten:
    755
    Inhoudelijk geen verstand van deze materie, maar ik zie in je schermafbeelding zowel een 290 als een 390? ipv 2x 290 zoals je aangeeft?
     
    ACB41 en Forum m8 vinden dit nuttig.
  4. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    6.893
    Dat dacht ik ook, maar her en der wordt er wel beweerd dat het kan; maar dan worden beiden genekt tot de laagste kloksnelheden en geheugengroottes.
     
  5. bn87

    bn87 Member

    Sinds:
    11 apr 2010
    Berichten:
    23
    De voeding is een 1000Watt en is gemachtigd om 3 videokaarten aan te sturen. mijn moederbord is: gigabyte sniper b6.
     
  6. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    6.893
    En hoe zit het met 2x290 vs 290 + 390, zoals @Gronaldo aankaartte?
     
  7. ACB41

    ACB41 Senior Member

    Sinds:
    8 feb 2013
    Berichten:
    1.577
    1000w zegt zo weinig. Kan een MS-Tech zijn of een high-end Seasonic.

    Klopt dat de 2e kaart op x4 draait. Het 2e slot mag dan fysiek een x16 slot zijn, draaien doet het echter op 4 relatief trage chipsetlanes op een Sniper B6.

    Gebruik je een CF brug? Volgens mij moet dat met een R9 290 wel.
     
  8. bn87

    bn87 Member

    Sinds:
    11 apr 2010
    Berichten:
    23
    ik heb ff een fotootje gemaakt. En heb een nieuwe bench gedraaid en toen zag ik wel 2x 290, waarom nu wel ik weet het niet. op de foto zie je wat meer misschien kan iemand er wat mee? bvd

    op de foto zie je dat crossfire uit staat, ik heb het aan en uit en loop wat te proberen. vandaar dat hij hier uit staat maar als ie aan is, geen verandering in prestaties
     

    Bijgevoegde bestanden:

  9. bn87

    bn87 Member

    Sinds:
    11 apr 2010
    Berichten:
    23
    Ja hij ondersteunt geen sli wel crossfire vandaar mijn keuzen voor 2 amd kaarten.
     
  10. bn87

    bn87 Member

    Sinds:
    11 apr 2010
    Berichten:
    23
    CONCLUSIE! ! ! ! het moederbordje ondersteunt wel CF maar het onderste slot maar op x4 en niet op x16. mijn fout ik had beter moet lezen! bedankt voor de tijd en moeite allemaal!
     
  11. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    6.893
    x16 1.1 klopt toch ook niet?
     
  12. bn87

    bn87 Member

    Sinds:
    11 apr 2010
    Berichten:
    23
    Ja die 1.1. ik snap eerlijk gezegd niet wat daarvan de bedoeling is. heel apart idd
     
  13. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    6.893
    Geen idee of / hoe je dat kunt testen, maar deze combi zou gewoon op 3.0 moeten draaien lijkt me. Welke CPU heb je?
     
  14. bn87

    bn87 Member

    Sinds:
    11 apr 2010
    Berichten:
    23
    Ik heb even op de website van gigabyte zelf gekeken en kwam het volgende tegen.
    1. 1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16)
      * For optimum performance, if only one PCI Express graphics card is to be installed, be sure to install it in the PCIEX16 slot.
      (The PCIEX16 slot conforms to PCI Express 3.0 standard.)
    2. 1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)
      * The M.2 socket shares bandwidth with the PCIEX4 slot. When the M.2 socket is populated, the PCIEX4 slot will operate at up to x2 mode.
    3. 2 x PCI Express x1 slots
    Denk dat dit wel de conclusie is. ik zal moeten kijken voor een ander bordje.
     
  15. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    6.893
    Ja, dan kom je bij een duurder Z-bord uit; die kunnen (meestal) de CPU lanes opdelen naar 2x8.

    Maar dan kun je volgens mij beter een snellere enkele videokaart kopen.
     
  16. bn87

    bn87 Member

    Sinds:
    11 apr 2010
    Berichten:
    23
    Ik denk dat ik mazzel heb:

    https://nl.hardware.info/product/197493/asus-vanguard-b85/fotos#open

    bovenste en de onderste zijn x16. en voor dat prijsje
     
  17. ACB41

    ACB41 Senior Member

    Sinds:
    8 feb 2013
    Berichten:
    1.577
    Ook niet alle Z borden kunnen de cpulanes verdelen over meerdere sloten. Dat zijn alleen de borden die ook SLI ondersteunen. Lees dus goed de specs op de website van de fabrikant.
     
  18. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    6.893
  19. bn87

    bn87 Member

    Sinds:
    11 apr 2010
    Berichten:
    23
    helaas, enig idee welk mobo wel 2x x16 aanstuurt met een socket 1150?
     
  20. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    6.893
    2x 16 alleen met PLX; en dat is onzin.

    Dan kom je op 2x8, en dan moet je naar Z87 / Z97 borden kijken. Want alleen de Z-chipset kan de 16 lanes van de CPU opdelen. H- en B- chipsets kunnen dat niet.

    Die Asus Vanguard heeft ook gewoon;
    Daarmee weet je direct dat het geen 2x8 is.

    Vink je ook nog Intel NIC aan, blijft er dit over;
    https://nl.hardware.info/categorie/...XJa75tHa4fVy6mbwt6ZnbAkuiXKbuvwW41pMTpEmJblCw
    (Aangenomen dat alles compleet en correct is ingevuld.)

    En dan nog zul je moeten kijken of 2x8 ondersteund wordt.
    En er staan nog spookvermeldingen tussen.

    Welke CPU heb je?
     
    Laatst bewerkt: 10 aug 2017