1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

CPU Pentium 3 600MHZ

Discussie in 'Te Koop Gevraagd' gestart door MSDOS Retro, 4 jan 2019.

  1. MSDOS Retro

    MSDOS Retro Senior Member

    Sinds:
    20 dec 2011
    Berichten:
    2.007
    Asus P3B-F Rev 1.03 (Slot 1)

    Slot 1 converter, met Celeron 466. Dipswitches staat allemaal op "auto"
    Batterij eruit gehad
    Zonder CMOS batterij opgestart
    1, 2 en zonder RAM modules
    Meerdere videokaarten geprobeerd
    Zonder CPU aangezet. (CPU Is werkend uit ander systeem gekomen)

    In alle gevallen een bios alarm, geen beep codes.
     
    Laatst bewerkt: 17 feb 2019
  2. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    1.831
    Lijkt me eerder DOA. Hoop dat je niet teveel voor betaald hebt..
     
  3. MSDOS Retro

    MSDOS Retro Senior Member

    Sinds:
    20 dec 2011
    Berichten:
    2.007
    Daar ben ik ook bang voor :)
    Ik heb er niet heel veel voor betaald. Van de week de condensatoren maar eens doormeten.... Uitwendig niks te zien , misschien intern iets stuk
     
  4. parke

    parke Member

    Sinds:
    8 okt 2015
    Berichten:
    8
    Ik zou er niet zomaar van uit gaan dat het bord kapot is. Ik heb zelf weinig vertrouwen in slotkets in het algemeen alhoewel er zeer goede in omloop zijn. Daarom mijn advies om als uitgangspunt een 'echte' en bewezen werkende Slot 1 cpu te gebruiken - de rest komt dan eventueel
    later wel. Ook nog een afterthought, misschien maakt de BIOS chip geen goed contact - ook even eruit halen, de puntjes schoonmaken, en goed stevig terug zetten. Succes.
     
  5. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    1.831
    Nog een update hier van?
     
  6. MSDOS Retro

    MSDOS Retro Senior Member

    Sinds:
    20 dec 2011
    Berichten:
    2.007
    Nee nog niet. Op dit moment te druk met werk en school
    Ik denk dat ik nog iets in de P2 450 range moet zoeken om te testen. Daarin heb ik ook nog geen CPU:)
     
  7. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    1.831
    Heb hier een pentium II 400 van liggen.
     
  8. J.P.

    J.P. Member

    Sinds:
    5 jan 2019
    Berichten:
    4
    Mocht het allemaal niet lukken of te veel werk worden, heb ik hier het zelfde moederbord met slot converter en p3 uit mijn post van 5 jan. nog liggen.
     
  9. Dabomb

    Dabomb Senior Member

    Sinds:
    9 jul 2012
    Berichten:
    1.376

    Probeer eens een andere bios chip met de laatste bios eens.. En dan de nieuwe chip even omwisselen.. Kan zijn dat de oude chip niet meer goed werkt (het gaat hier om vrij oude hardware)