1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

CPU Pentium 3 600MHZ

Discussie in 'Te Koop Gevraagd' gestart door MSDOS Retro, 4 jan 2019.

  1. MSDOS Retro

    MSDOS Retro Senior Member

    Sinds:
    20 dec 2011
    Berichten:
    1.962
    Ik heb een Asus P3B-F Rev 1.03 (Slot 1)
    https://www.asus.com/supportonly/P3B-F/HelpDesk_CPU/

    Hiervoor ben ik op zoek naar een Pentium 2 of 3, eventueel met slotconverter als dat nodig is.

    Liefst een P3 CPU in de 450-800MHz range (P3)
    Officieel is de 800 niet supported, maar ik ben configs tegengekomen waar het blijbaar wel werkt op een Rev 1.03 bord.
     
  2. J.P.

    J.P. Member

    Sinds:
    5 jan 2019
    Berichten:
    3
    Geachte heer, ik heb hier nog een systeem met het zelfde moederbord en een Pentium 3-600/100 fsb&coo volgens de aankoopnota.
    Mocht u belangstelling hebben voor e.e.a. laat maar iets horen.

    Met vriendelijke groet, Joop
     
  3. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    1.699
    Als goed is moet ik nog een slot 1 pentium 2 hebben liggen.
     
  4. MSDOS Retro

    MSDOS Retro Senior Member

    Sinds:
    20 dec 2011
    Berichten:
    1.962
    Ik heb besloten het eerst met een converter en zwaardere P3 te proberen :p
     
  5. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    11.050
    Die serie leidt wel aan een tekort aan geheugenbandbreedte. Zelfs de 1,4 GHz Tualatin PIII heeft nog steeds maar 133 FSB, wat de 533 MHz PIII ook al had.

    Nog rotter zijn de Tualatin Celerons; helemaal niet vooruit te branden op 100 MHz FSB.
     
  6. MSDOS Retro

    MSDOS Retro Senior Member

    Sinds:
    20 dec 2011
    Berichten:
    1.962
    Lol, die 1,4 GHz is anders een prima CPU!
     
  7. J.P.

    J.P. Member

    Sinds:
    5 jan 2019
    Berichten:
    3
    Dan past de p3-600 uit mijn eerste post dus mooi in het rijtje :D

    M.v.gr. Joop
     
  8. Dabomb

    Dabomb Senior Member

    Sinds:
    9 jul 2012
    Berichten:
    1.348
  9. MSDOS Retro

    MSDOS Retro Senior Member

    Sinds:
    20 dec 2011
    Berichten:
    1.962
    Slot 1 converter heb ik nu.

    Nu op zoek naar:
    Pentium 2 ~400 - 550MHz
    Pentium 3 ~700 - 800MHz

    Is de CPU een slot 1, of socket 370 met converter naar slot 1?
     
    division vindt dit nuttig.
  10. MSDOS Retro

    MSDOS Retro Senior Member

    Sinds:
    20 dec 2011
    Berichten:
    1.962
    Topictitel aangepast.

    Zoekende naar Pentium 3 600MHz
    Slot1 of Socket370
     
  11. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    1.699
    Zal ff kijken wat ik heb liggen.
     
  12. J.P.

    J.P. Member

    Sinds:
    5 jan 2019
    Berichten:
    3
    Sorry voor de late reactie, volg het forum niet echt, verwachte bij vragen een berichtje.
    Het is een socket 370 met slot converter ( zit een beetje achter de voeding, maar kan '370cpu-rev.1.0' lezen.

    M.v.gr. Joop
     
  13. Dabomb

    Dabomb Senior Member

    Sinds:
    9 jul 2012
    Berichten:
    1.348
    Pentium II gaat maar helaas tot 450mhz.. Daarboven is het al pentium III
     
  14. parke

    parke Member

    Sinds:
    8 okt 2015
    Berichten:
    8
    @ MSDOS Retro - 'k weet niet of je al voorzien bent maar sinds 10 febr. staat er een hele partij PII/PIII Slot 1 cpu's te koop op Marktplaats.
     
  15. MSDOS Retro

    MSDOS Retro Senior Member

    Sinds:
    20 dec 2011
    Berichten:
    1.962
    Deze ligt tijdelijk even stil;

    Wat ik heb gemerkt is dat er een "alarm" van de speaker komt, geen korte/lange piepjes of andere foutcode.
    Dit komt zowel met als zonder CPU erin.
    Moederbord dood?
     
  16. parke

    parke Member

    Sinds:
    8 okt 2015
    Berichten:
    8
    Kan ik niet zo zeggen. Wat heb je precies gedaan na de laatste keer dat het nog goed werkte ? Zelf heb ik twee van die P3B-F borden maar die kunnen allebei 1,8volt Coppermine cpu's aan dus ik weet niet wat er fout kan gaan/ gaat als je een Coppermine cpu op een bord draait dat niet het juiste voltage levert.
     
  17. MSDOS Retro

    MSDOS Retro Senior Member

    Sinds:
    20 dec 2011
    Berichten:
    1.962
    Geen idee, Ik heb hem gekocht via hier. Ik heb hem nog niet werkend gehad.
     
  18. parke

    parke Member

    Sinds:
    8 okt 2015
    Berichten:
    8
    Ok.... je hebt er dus ook geen Slot 1 cpu bij ? In dat geval zou ik als eerste een goedkope Slot 1 cpu erbij kopen in de range van PII/PIII tot en met 450Mhz omdat die allemaal op fsb 100 draaien en allemaal werken mits ze gezond zijn. Als je er wel een cpu bij hebt zou ik als eerste de BIOS resetten via de CRLTC jumpers rechts onderaan. Als dat geen verschil maakt alles er af halen en opstarten met alleen een CPU, daarna met 1 RAM stick erbij, daarna met videokaart erbij. Als het mobo goed is zou je verschillende beep codes moeten horen. Als dat allemaal geen verschil maakt wordt het wel een beetje een moeilijk verhaal ben ik bang.
     
  19. parke

    parke Member

    Sinds:
    8 okt 2015
    Berichten:
    8
    PS ook even alle gouden tanden van de RAM, videokaart en cpu schoonmaken met een vlakgummetje en die kaarten een paar keer in en uit de sloten halen om eventuele corrosie te verwijderen. Maar dat heb je misschien al gedaan.
     
  20. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    1.699
    Welke mobo is dat dan?