Cpu dood, ben ik de eerste niet DOA?

petervandamned

Senior Member
Goed der was er een eerder maar die heeft helemaal niks kunnen draaien.

Mijn set up gaf van ochtend geen beeld meer. dus vid verwisselen mem etc.
Bat eruit uren gewacht en nog niks.

Bij het loshalen van de cpu zag ik helaas al en donkere vlek tussen wat pins.
Lastig te fotograveren.

Heb wel een score gezet op lucht van 15 rond en zal deze nog in het topic zetten

En even een foto maken van die plek, ik durf hier verder ook geen ander mobo aan op te offeren.

Jammer want de LN2 was al gehaald en de F1 stond ook klaar voor de aktie.

Reden:

Denk de voltages, waar ik in het begin zelfs op 4600 kon booten moest ik steeds lager en lager. Mijn laatste run moest ik zelfs op 4200 beginnen.
Dacht aan mijn F3 beta biosje maar helaas toch meer aan de hand.

Mocht ik een kans hebben om verder te gaan dan pak ik die zeker aan.
 
Laatst bewerkt:

thijsz0r

Senior Member
mijn cpu heeft ook wat donkere gebieden, maar dat had hij al toen ik hem ontving, dus daar lijkt me geen oorzaak te zitten.

Wat voor voltage draaide je?
 

petervandamned

Senior Member
mijn cpu heeft ook wat donkere gebieden, maar dat had hij al toen ik hem ontving, dus daar lijkt me geen oorzaak te zitten.

Wat voor voltage draaide je?
He had jij ook zulke plekken?
Misschien mobo dan ? :)


Normaal tijdens bench 1.65 a 1.70 op air

Uitschieter gedaan heel kort op 1.9
 

P33R

Senior Member
ja das waar heb langs heen gelezen, ik wilde je gewoon even aanmoedigen het niet op te geven maar dat zal zomaar niet gebeuren.

je hebt natuurlijk reserve onderdelen behalve een mobo?
 

Bauke van den Berg

Senior Member
Die van mij geeft soms ook om onverklaarbare reden hele tijd zwart scherm.
Als ik dan de bios batt verwijder en weer plaats doet hij het weer, dan restore ik die settings via OC-profile en kan ik wel weer gewoon booten. Beetje recalcitrant zullen we maar zeggen :p
 

Rol-Co

Senior Member
kom nou ff deze kant op met die mamma plank , kijken we ff met de 955 be

heb je weer een reden om die 2 wieler uit de schuur te trekken :D
 

P33R

Senior Member
haha het is nog eens een soes ook...zo te zien. de zon schijnt dus starten doet ie vast wel. :D
 

petervandamned

Senior Member
die tijd was bagger

kwam meer door het gebrek aan juiste mems die onder die air koeler konden.
Head spreaders van een old elpedia hyper verwijderen hielp ook niet
Ze doen het nog prima :)
Die wel

Goed we gaan mobo met andere cpu testen en dan kijken welke mogelijkheid er nog is
 

petervandamned

Senior Member
Zoals je al eerder aan gaf Koen kwam Garret ook met deze oplossing.
Aangezien wij te ver uit elkaar wonen om met elkaar te benchen
 
Bovenaan