1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

cpu bottleneck???

Discussie in 'CPU's, moederborden en geheugen' gestart door lolgamer, 8 jan 2019.

  1. lolgamer

    lolgamer Member

    Sinds:
    8 jan 2019
    Berichten:
    4
    ik heb een game pc met
    i5 8600k
    1060 3gb (heeft 400w power suply nodig)
    8 gb ram
    z370 gaming pro moederbord (supports 8th gen processor)
    250 gb ssd
    512 gb ssd
    450 w power suply

    mijn cpu zit heel hoog als ik game (zo'n 70/90 procent) terwijl mijn gpu maar op 30/50 procent zit
    ik heb het gevoel dat 8 gb ram niet genoeg is en mijn cpu bottleneckt want als ik game zit mijn ram op 6/7 gb (heb 8 gb) zou het kunnen dat mijn ram mijn cpu bottleneckt op komt het door mijn 450 w power suply of aan iets anders zou iemand mij kunnen vertellen of mijn pc gebottleneckt word do
     
  2. philpend

    philpend Senior Member

    Sinds:
    8 apr 2014
    Berichten:
    4.454
    Heb je problemen tijdens het gamen? De percentages die je opgeeft (allemaal beneden 100%) geven geen aanleiding om problemen te veronderstellen. Sommige games gebruiken nu eenmaal meer cpu kracht dan gpu kracht.
    Daarom ook de vraag: welke games speel je en welke resolutie en refreshrate heeft je monitor?

    Als je echt problemen hebt bij het gamen kun je de stappen uit deze guide volgen en de resultaten hier posten
    https://nl.hardware.info/forum/threads/hulp-bij-stotteren-in-games-of-slechte-prestaties.294553/
     
  3. jurrian120

    jurrian120 Senior Member

    Sinds:
    26 aug 2011
    Berichten:
    2.548
    Welkom op het forum.

    Het zal helpen als je vertelt welke games je speelt.
    Verder is je RAM het probleem als ik je verhaal zo lees. Tevens is 8 GB voor hedendaagse games ook aan de magere kant.

    Je CPU mag het probleem niet zijn.
     
  4. lolgamer

    lolgamer Member

    Sinds:
    8 jan 2019
    Berichten:
    4
    fortnite
     
  5. jurrian120

    jurrian120 Senior Member

    Sinds:
    26 aug 2011
    Berichten:
    2.548
    Als ik jou was zal ik exact hetzelfde setje geheugen kopen als je nog 2 of meer sloten vrij hebt. Ik kan je vertellen dat Fortnite op en 1050 2 GB met 8 GB RAM en een 8400 ook het geheugen de probleem is en niet van de CPU en videokaart.
     
  6. TrueTactiX

    TrueTactiX Senior Member

    Sinds:
    11 mei 2016
    Berichten:
    512
    Hoeveel FPS heb je eigenlijk?
     
  7. philpend

    philpend Senior Member

    Sinds:
    8 apr 2014
    Berichten:
    4.454
    En wat is je probleem?
     
  8. DatAccountz

    DatAccountz Senior Member

    Sinds:
    13 nov 2012
    Berichten:
    9.787
    Framerate? Games? Settings? Resolutie?
     
  9. lolgamer

    lolgamer Member

    Sinds:
    8 jan 2019
    Berichten:
    4
    ik heb 100/120 fps en ik heb een 144 hz monitor dus ik wel wel boven de 144 frames zitten
     
  10. lolgamer

    lolgamer Member

    Sinds:
    8 jan 2019
    Berichten:
    4
    bedankt
     
  11. jurrian120

    jurrian120 Senior Member

    Sinds:
    26 aug 2011
    Berichten:
    2.548
    Weet welk dat als je zoveel frames haalt je CPU het zwaarder gaat krijgen en aangezien je een K CPU hebt met een z serie chipset is het ook aan te raden om je CPU een leuke OC te geven.
     
  12. UFO7

    UFO7 Geband

    Sinds:
    3 jan 2019
    Berichten:
    13
    Je moet de launcher sluiten nadat je fortnite hebt opgestart. Daar zijn wat problemen mee.
    Op een of andere manier heeft die launcher een hoge CPU gebruik.
     
    WhiteSnake vindt dit nuttig.