1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Computer start niet op, harde schijf defect ?

Discussie in 'SSD's, harddisks en opslagmedia' gestart door Lieveha, 23 jan 2019.

  1. Lieveha

    Lieveha Member

    Sinds:
    23 jan 2019
    Berichten:
    9
    Hallo,
    mijn computer HP start niet wanneer harde schijf aangekoppeld is
    zonder harde schijf wel !
    bizaar, ik heb als test de harde schijf als externe aangesloten aan laptop. Harde schijf draait niet ; geen enkel geluid of teken van leven !
    ik veronderstel dat de HDD stuk is.
    Kan iemand me raad geven ?
    met dank
     
  2. jurrian120

    jurrian120 Senior Member

    Sinds:
    26 aug 2011
    Berichten:
    2.423
    Welkom op het forum!

    Kan je vertellen hoe je hem aan je laptop aangesloten hebt? Ook welke harde schijf je hebt? Een 3.5" HDD is zeer groot en past niet in een laptop (deze hebben ook meer vermogen nodig dan een laptop kan leveren). En een 2.5" HDD is een kleine schijf die kleiner is dan een menselijke hand en niet dikker dan 1 cm.
     
  3. Lieveha

    Lieveha Member

    Sinds:
    23 jan 2019
    Berichten:
    9
    hallo, dank voor antwoord, het gaat over een HDD en heb deze via "Sata 3,5" mobile hdd box Salcar aangesloten (usb)
     
  4. Lieveha

    Lieveha Member

    Sinds:
    23 jan 2019
    Berichten:
    9
    dus met stroom ; lichtje box funcioneert, maar geen enkele reactie van harde schijf,
    dank voor hulp ; vrees dat harde schijf defect is
     
  5. Lieveha

    Lieveha Member

    Sinds:
    23 jan 2019
    Berichten:
    9
    het gaat om een Itachi Deskstar Sata 3.0
    toen dit ook niet werkte heb ik oude computer HP opgestart zonder die harddisk ; alles draaide normaal ; geen windows natuurlijk (zonder HDD)
    eens de Hdd terug aangesloten startte computer niet ; hdd eraf en computer startte op ;
     
    Laatst bewerkt: 23 jan 2019
  6. jurrian120

    jurrian120 Senior Member

    Sinds:
    26 aug 2011
    Berichten:
    2.423
    Dus via de externe behuizing werkt het niet. Kan ik ervan uit gaan dat de HP computer een staande PC is en geen laptop?

    Het kan ook zo zijn dat de externe behuizing kapot is en niet d schijf erin. Al zie je vaker dat de schijf stuk is ipv de behuizing. Hoe oud is de schijf? En is de schijf veel verplaatst (of heeft die merendeel van zijn leven in een kast gelegen/op het bureau gestaan)?
     
  7. Lieveha

    Lieveha Member

    Sinds:
    23 jan 2019
    Berichten:
    9
    hallo, computer is een staande pc HP ; de behuizing is nieuw, dat is het dus ook niet. De schijf is van 2007 maar weinig gebruikt ; is altijd in pc (staande pc) aangesloten geweest ; maar wegens niet gebruik dacht ik deze als externe schijf (met nieuwe behuizing) te gebruiken. Maar geen teken van leven .... Dus schijf terug in staande pc gezet, en daar ook geen beweging. Veel staat er niet op ; een originele windows 7 en enkele afbeeldingen ; dus geen ramp, wel zpijtig want niet veel gebruikt.
    Ik heb dus de harde schijf terug in pc geplaatst en geprobeerd op te starten ; niets draaide ook ventilator niet ; dan weer schijf eruit gehaald, pc (staande computer) opgestart en koeling etc... draaide wel ;
    denk wel dat het aan de schijf ligt. Weet U nog raad aub ? met dank bij voorbaat
     
  8. jurrian120

    jurrian120 Senior Member

    Sinds:
    26 aug 2011
    Berichten:
    2.423
    Kan meerdere zaken zijn. Vorig week nog een geval hier op het forum die ook een HDD had die het niet goed deed totdat hij/zij de kabels goed na liep en schoongemaakt heeft waar nodig.

    Het kan ook de voeding zijn die aan het einde van zijn leven is en de PC daardoor niet meer wilt opstarten en wel als die niet aangesloten is. Hoe oud is de voeding? Het is jammer dat de pc niet aan wilt met de schijf aangesloten. Deed hij dat wel kan je namelijk via het BIOS kijken of de PC überhaupt wel de schijf kan zien.
     
  9. wouter99

    wouter99 Member

    Sinds:
    20 nov 2013
    Berichten:
    62
    Lijkt me een HDD met (intern) kortsluiting, gezien deze ook niet werkt aan die "mobile HDD box". Voeding van je PC zorgt dan dat hij niet opstart (overcurrent protection)
     
    WhiteSnake vindt dit nuttig.
  10. Lieveha

    Lieveha Member

    Sinds:
    23 jan 2019
    Berichten:
    9
    is best mogelijk ! ik ga morgen eens terug alles goed aansluiten, en met extern scherm ook, om te zien of ik beeld heb of niet ; het is wel prutswerk, dus alle tijd ervoor nemen . Ik vind het zelf wel een uitdaging, maar vond het beter om hier de vraag te stellen. Dank voor je hulp, het helpt wees gerust !
    de voeding van die pc is even oud als de schijf, 2007 ; alles is origineel in die computer (staand model) maar heeft niet zoveel dienst gedaan wegens aankoop laptop HP in 2010 (die het prima doet)
    Als de Hdd een interne kortsluiting heeft is daar iets aan te verhelpen aub ? want aangezien hij het via de behuizing ook niet doet ?
    groetjes, Lieve,
     
  11. Roel1966

    Roel1966 Senior Member

    Sinds:
    17 feb 2010
    Berichten:
    12.860
    Heb je ook de voeding aangesloten aan de Salcar, of heb je alleen de usbkabel aangesloten gehad bij het testen ? Zonder voeding kan het goed zijn dat de harddisk niet opstart omdat die meer stroom weg trekt dan via de usb poort geleverd word.

    Nee, zelf harddisks repareren kan je wel vergeten en het geen kwestie is van een nieuwe zekering erin zetten of zoiets. Er zijn wel gespecialiseerde bedrijven die dit kunnen doen maar je wilt niet weten wat de prijzen zijn. Maar daarbij zijn de prijzen van harddisks tegenwoordig zo laag dat reparatie vaak ook totaal niet meer loont. Voor een paar tientjes heb je al een nieuwe 1 of 2 TB harddisk en zou ik er niet teveel tijd in blijven steken om een oude harddisk nog aan de gang te krijgen.
     
  12. Lieveha

    Lieveha Member

    Sinds:
    23 jan 2019
    Berichten:
    9
    dank aan allen voor reacties, maar ik ken toch een beetje van pc enzo ; dus wel degelijk voeding (stroom) aan Salcar aangezet ; logisch toch, ... zo dom ben ik niet hoor ! geen probleem ; k'zal bij gelegenheid een hdd kopen ; kan ik toch tenminste de nieuwe behuizing gebruiken. Of gewoon nieuwe Hdd in "staande" pc ... ik heb originele iwndows 7 nog dus geen probleem om alles terug te installeren. fijne avond,
     
  13. Roel1966

    Roel1966 Senior Member

    Sinds:
    17 feb 2010
    Berichten:
    12.860
    Zo logisch hoeft het niet te zijn want b.v. 2,5 inch harddisks hebben vaak genoeg aan de stroom die via de usb poort geleverd word en je dan geen extra voeding hoeft te gebruiken. Dus het had goed kunnen zijn dat je daar vanuit was gegaan maar je kan er in elk geval wel vanuit gaan dat de harddisk kapot is.

    Ik weet niet hoe oud die HP pc is maar ik zou er toch even mee oppassen er een nieuwe harddisk in te gaan zetten want het kan ook best zijn dat er iets mis is met de voeding van die pc. Voedingen slijten in de loop der tijd ook al worden ze minder of niet gebruikt en kunnen dan onstabiel raken. Kan dus best zijn dat de voeding de oorzaak is van de defecte harddisk.
     
  14. Lieveha

    Lieveha Member

    Sinds:
    23 jan 2019
    Berichten:
    9
    dank allemaal voor reacties en raad. HDD naar containerpark .. Groetjes,
     
  15. Lieveha

    Lieveha Member

    Sinds:
    23 jan 2019
    Berichten:
    9
    kan iemand me vertellen hoe je hier een topic afsluit ? dank
     
  16. jurrian120

    jurrian120 Senior Member

    Sinds:
    26 aug 2011
    Berichten:
    2.423
    Niet. Dat moet een mod van HWI doen.
     
  17. psychosammie

    psychosammie Senior Member

    Sinds:
    17 jul 2008
    Berichten:
    3.004
    Waarom zou je dat willen?
     
  18. Roel1966

    Roel1966 Senior Member

    Sinds:
    17 feb 2010
    Berichten:
    12.860
    Zelf kan je dat niet doen en zoals al geschreven is kan alleen een mod dat doen. Via de knop Melden ( links onder bij een bericht ) kan je aan het Mod vragen om je topic te sluiten.