1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

BenQ RL2455HM geeft aan "no signal detected !", waar kan dit aan liggenen hoe op te lossen?

Discussie in 'Systemen en (thuis)servers' gestart door Slacker, 13 sep 2018.

  1. Slacker

    Slacker Member

    Sinds:
    13 sep 2018
    Berichten:
    10
    Hallo allen,

    Lang geleden ooit It gestudeerd, en nu kamp ik toch met een probleem waar ik zelf niet van weet hoe ik dit kan opsporen en oplossen.

    Gisteren avond (lees vannacht) pc aangelaten, alleen beeldscherm uitgezet zodat er minder licht in de kamer aanwezig was om een paar uurtjes te rusten.

    Nu weer bij mijn pc en na het beeldscherm aan te zetten krijg ik een melding "no signal detected"
    Ik gebruik hierbij een DVI-D kabel. Ook een hdmi geprobeerd om te kijken of dit het probleem verhielp. Helaas de melding bleef na het overschakelen naar mijn hdmi 1 en 2.

    Nu heb ik hier en daar al dingen gelezen over een computer die mogelijk in de "post" blijft hangen, maar dit lijkt me stug omdat hij niet opnieuw werd opgestart.

    Ik heb wel gisteren avg pc tune up mijn computer laten opschonen (register bijv.) en m vanochtend na velen kabels testen en dergelijke maar uitgezet en opnieuw aangezet.
    Nu springt t beeldscherm na de fout meteen in standby. (lampje wordt oranje)

    Iemand die mij enkele stappen kan omschrijven die ik kan na lopen om te kijken wat mijn probleem is?

    PC staat inmiddels een jaartje of misschien 2 jaar op mijn kamer. Staat vaak zat uit en bevat de juiste componenten.
     
  2. seb83

    seb83 Senior Member

    Sinds:
    31 okt 2016
    Berichten:
    995
    Gebruik je een losse videokaart of de onboard video?
     
  3. Etxalar

    Etxalar Senior Member

    Sinds:
    11 mrt 2018
    Berichten:
    453
    De beste systeemspecificatie die ik ooit gezien heb.
     
  4. wailingwimmy

    wailingwimmy Senior Member

    Sinds:
    15 feb 2010
    Berichten:
    2.406
    Hoe heb je dat dan gedaan zonder beeld ?
     
  5. Slacker

    Slacker Member

    Sinds:
    13 sep 2018
    Berichten:
    10
    On board: Gigabyte gtx 1080

    Hierbij maat ik gebruik van de DVI-D kabel. ik heb al een HDMI kabel gebruikt om te kijken of mijn kabel wellicht kapot was. Maar ook dit mocht niet baten.

    Oke voor de liefhebbers:

    • Intel Core i7-6700 boxed
    • Gigabyte GA-B150-HD3P
    • Gigabyte Geforce 1080 GTX G1 gaming 8GB
    • WD Blue WD10EZEX, 1TB (x2)
    • Cooler Master Hyper 212 EVO
    • Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2A2133C13
    • Seasonic M12II Evo 620W
    • Crucial BX00 250GB
    Toen deed het beeld het nog. Vanochtend kreeg ik ineens geen signaal. Vermoed dat mijn pc in slaapstand is gegaan en hij nu als het ware "blijft hangen" waardoor beeld signaal niet gedetecteerd wordt, maar ik zou neit weten hoe het probleem te verhelpen.
     
  6. seb83

    seb83 Senior Member

    Sinds:
    31 okt 2016
    Berichten:
    995
    En zonder de 1080, dus via de aansluitingen op het moederbord? Krijg je dan wel beeld?
     
  7. quiller

    quiller Senior Member

    Sinds:
    4 jul 2012
    Berichten:
    805
    Mss is het eenvoudiger om er vanuit te gaan dat die 'rot software' iets verkloot heeft aan je windows? Aangezien het meteen na de volgende heropstart opgetreden is zou dat de meest logische uitleg zijn. Krijg je totaal geen beeld meer of zie je nog iets tijdens het opstarten in het begin (kan je bv nog naar je bios?)? - als je in het begin nog beeld krijgt kan je een systeemherstel proberen te benaderen? en anders herinstallatie windows.
     
    Wim Visser en wailingwimmy vinden dit nuttig.
  8. wailingwimmy

    wailingwimmy Senior Member

    Sinds:
    15 feb 2010
    Berichten:
    2.406
    Ik denk ook aan de pc tune software of een w10 bug.
    w10 is bij mij soms een problem , dan helpt alleen de stekker van de monitor ff uit het stopcontact halen todat de hij helemaal uit is en dan weer inpluggen.
     
  9. Slacker

    Slacker Member

    Sinds:
    13 sep 2018
    Berichten:
    10
    Nee ook niet, en ook niet met een andere monitor

    Totaal geen beeld. Wel t beeld van mijn monitor bij t aanzetten. Maar verder alleen een melding dat er geen signaal is.

    Tevens wel al met de resetknop ingedrukt houden tijdens hetvopstarten een repair diagnose kunnen runnen van w10 en zo in mijn pc kunnen komen. Dit was met mijn onboard gpu en toen zag ik ook mijn andere hdd's noet. En na het normaal afsluiten herhaalde het probleem zich.

    Ik vrees voor een hardeare probleem
    Stroom is er nu 24 uur van af geweest op dit moment
     
    Laatst bewerkt: 16 sep 2018 om 12:42
  10. Slacker

    Slacker Member

    Sinds:
    13 sep 2018
    Berichten:
    10
    Zojuist een gekwalificeerd specialist er naar laten kijken. Zegt 90% kans dat mijn moederbord het aan het begeven is. Kunnen niet in mijn bios komen en krijgen ook geen piepjes.
     
  11. quiller

    quiller Senior Member

    Sinds:
    4 jul 2012
    Berichten:
    805
    @Slacker
    Je hebt al eens kunnen heropstarten door de resetknop. probeer dit opnieuw te forceren MAAR ipv systeemherstel doe een volledige herinstallatie van je pc. Trek wel eerst al je HDD's uit behalve de C drive. Deze formateer je volledig tijdens de herinstallatie.
    Als dit ook niet werkt is het idd een hardware probleem, MAAR ik blijf serieus denken dat jouw tune up software (gebruik dit aub NOOIT meer) iets serieus verkloot heeft. (anders had je ook nooit in je systeem kunnen geraken door die reset en systeemherstel)
     
    Wim Visser vindt dit nuttig.
  12. Slacker

    Slacker Member

    Sinds:
    13 sep 2018
    Berichten:
    10
    Ik ga het morgen proberen. Nu niet thuis. Ik houd u op de hoogte. Dank voor de hulp.
     
  13. quiller

    quiller Senior Member

    Sinds:
    4 jul 2012
    Berichten:
    805
    Wat je eventueel ook kan doen (als test) is een andere hdd / ssd proberen waar je windows op installeert, maar ik zou sowieso een full format doen. en wel degelijk slechts één hdd of ssd aanhangen aan het systeem (sowieso een goede gewoonte bij installatie van windows).
     
  14. Slacker

    Slacker Member

    Sinds:
    13 sep 2018
    Berichten:
    10
    Ik heb windows weten te resetten en hij lijkt het gewoon weer te doen. Het neige probleem is nu wanneer ik mijn gpu aansluit ik geen beeld krijg. Kan te maken hebben met drivers. Echter kan ik de nvidia drivers niet downloaden zonder mijn gpu in mijn pci-e slot.

    Enig idee wat het nog meer kan zijn? Lijkt me stug dat die gtx 1080 van gigabyte zo ineens kapot is zonder enig probleem vooraf.
     
  15. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    10.152
    Downloaden wel, installeren niet. Maar ook zonder drivers moet die beeld geven. Juist zonder drivers..
     
  16. Slacker

    Slacker Member

    Sinds:
    13 sep 2018
    Berichten:
    10
    Oke ik krijg zwart beeld zo moet ik het zeggen. Je ziet dat mijn beeldscherm wel wat oplicht.
     
  17. quiller

    quiller Senior Member

    Sinds:
    4 jul 2012
    Berichten:
    805
    Je hebt hem 'kunnen resetten', maar heb je effectief format en windows opnieuw installeren gedaan? Zo nee : PROBEER dat aub... Ik weet dat het wat werk is, maar na zo een klote software gebruikt te hebben moet je van niets versteld staan.
     
  18. Panzio

    Panzio Member

    Sinds:
    7 mrt 2017
    Berichten:
    28
    Met je GTX 1080 erin zie je wel BIOS screen? Zo ja misschien Windows in proberen te komen in safe mode en vanuit daar driver installeren.

    Andere optie om misschien te proberen is om in het BIOS je onboard GPU/APU uit te zetten en te kijken of Windows dan beeld geeft.
     
  19. Slacker

    Slacker Member

    Sinds:
    13 sep 2018
    Berichten:
    10
    Dat heb ik kunnen doen ja, moest al mijn software ook opnieuw installeren. Vind het sinds windows 10 gelukkig wel sneller gaan zo'n reset.
     
  20. Slacker

    Slacker Member

    Sinds:
    13 sep 2018
    Berichten:
    10
    Nog niet geprobeerd. Ik zie gewoon een zwart scherm dus weet niet of ik dan wel beeld krijgm dit ga ik even proberen.


    Update: ja ik kan in mijn bios komen met gpu.l, deze zie ik dan ook gewoon.
     
    Laatst bewerkt: 18 sep 2018 om 17:32