1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

AMD Athlon 3200+ Overklokken

Discussie in 'Koeling en overklokken' gestart door Jordi, 15 nov 2005.

  1. Jordi

    Jordi Senior Member

    Sinds:
    13 nov 2005
    Berichten:
    213
    Ik wil graag myn AMD Athlon 3200+ Overklokken, ik heb de Overklok-handleiding doorgelzen. Maar ik weet nou nog steeds niet hoe ik moet overklokken.
     
  2. Detmer Bisschops

    Detmer Bisschops HWI Redactie

    Sinds:
    10 mei 2004
    Berichten:
    6.062
    Om te beginnen met een goede koeling en een moederbord met AGP/PCI lock.

    Wat voor moederbord heb je?
     
  3. Rubikulous

    Rubikulous Hardware.Info Crew alumnus

    Sinds:
    26 mrt 2004
    Berichten:
    11.627
    Kan je ook aangeven wat je niet begrijpt? Het letterlijk voorkauwen hoe welke setting te veranderen kunnen we doen, maar het is ook handig als je zelf weet waar je mee bezig bent.
     
  4. Jordi

    Jordi Senior Member

    Sinds:
    13 nov 2005
    Berichten:
    213
    Heb een MSI K8MM-ILSR moederbord.

    @: Ronald, Jah ik weet wel dat je de FSB of Multiplier moet veranderen.

    Ik zit nu op 2.2 Ghz en ik wil graag de 2.4 Ghz halen kan dit in 1 stap?
     
  5. Mark Mulder

    Mark Mulder Senior Member

    Sinds:
    6 mrt 2005
    Berichten:
    889
    Nee, verhoog het nogmaar met 5 (dus met multiplier van 10 50).

    Daarna even 2 a 3 uur prime draaien en dan kan je weer verder.
     
  6. Sm4sh

    Sm4sh Senior Member

    Sinds:
    1 aug 2003
    Berichten:
    3.169
    Je hebt een 2200MHz CPU. Om naar de standaard 200 (HTT) te duiken deel ik door 11. Je Multiplier staat dus op 11 (Mits je CPU Stock 2200MHz is).

    Jij wilt 2400MHz -> Delen door 11 = 218,18 (dus 219 afgerond).

    Je HTT moet dus op 219 worden ingesteld om 2400MHz te bereiken. (2409MHz om precies te zijn)

    Bekijk de cijfertjes goed, en je snapt het wel. Maar dan nog, op eigen risico. Maar dit terzijde.
     
  7. Sm4sh

    Sm4sh Senior Member

    Sinds:
    1 aug 2003
    Berichten:
    3.169
    10 50? 10.5? CPU = unlocked? Zo ja, dan heb ik niks gezegd.
     
  8. Mark Mulder

    Mark Mulder Senior Member

    Sinds:
    6 mrt 2005
    Berichten:
    889
    Pardon, dacht dat hij standaard op 2000 liep. want met multiplier op 10 is 5 50.
     
  9. Jordi

    Jordi Senior Member

    Sinds:
    13 nov 2005
    Berichten:
    213
    Standaard: Mutliplier=11.0 HTT=200.0 Mhz, Core=2200.1 Mhz.

    Dus ik moet de HTT naar 219.0 verhogen? Hoeveel HTT per stapje?

    edit: Als ik hem nou eerst naar 209.0 verhoog(2.3 Ghz Core) in 1 stap is dat gevaarlyk?
     
  10. Sm4sh

    Sm4sh Senior Member

    Sinds:
    1 aug 2003
    Berichten:
    3.169
    Ik heb z'n CPU op 2200MHz als stock genomen. Dan kloppen de cijfertjes.
    Echter..

    Stock of niet stock, m'n verhaal klopt. Maar de getallen verschillen.

    Ik vraag me nog wel af wat er scheelt met de FAQ volgens TS. Ik heb m'n verhaal opgezet d.m.v. de voorbeelden uit de FAQ.

    Hopelijk heb je er wat aan! :wink:
     
  11. Jordi

    Jordi Senior Member

    Sinds:
    13 nov 2005
    Berichten:
    213
    In die FAQ staat niet waar je de HTT en Multiplier kan aanpassen, kan iemand my dit uitleggen?
     
  12. Sm4sh

    Sm4sh Senior Member

    Sinds:
    1 aug 2003
    Berichten:
    3.169
    Erg veilig beginnen? 1HTT. ;)
     
  13. Mark Mulder

    Mark Mulder Senior Member

    Sinds:
    6 mrt 2005
    Berichten:
    889
    Nee, aangezien 2.2 je stock is zal hij vrijwel zeker op 2.3 komen, je kan die stap IMO wel in 2 keer maken, vandaar kan je beter met stapjes van 3 a 4 werken.
     
  14. Sm4sh

    Sm4sh Senior Member

    Sinds:
    1 aug 2003
    Berichten:
    3.169
    Verschilt per moederbord. Bij mijn MSI plank, Cell Menu.
     
  15. Jordi

    Jordi Senior Member

    Sinds:
    13 nov 2005
    Berichten:
    213
    Wat is de volledige naam van prime?

    En hoe kan ik myn HTT verhogen?
     
  16. Sm4sh

    Sm4sh Senior Member

    Sinds:
    1 aug 2003
    Berichten:
    3.169
  17. Jordi

    Jordi Senior Member

    Sinds:
    13 nov 2005
    Berichten:
    213
    Hoe kom je je by je BIOS?

    edit: hoe werkt prime? 8O
     
  18. Sm4sh

    Sm4sh Senior Member

    Sinds:
    1 aug 2003
    Berichten:
    3.169
    Probeer je DEL toets in te drukken voor de POST - tijdens bootlogo. Zo gaat het bij mijn MSI.

    Prime
    , torture test starten. Staat er ergens bij. Moet je 'ff opzoeken.
     
  19. Rubikulous

    Rubikulous Hardware.Info Crew alumnus

    Sinds:
    26 mrt 2004
    Berichten:
    11.627
    Jordi, gezien jouw vragen kan ik niet anders dan je adviseren je eerst heel goed in te lezen in de ins & outs van overklokken. Een forum is er om vragen te stellen, maar jouw vragen zijn van een dusdanig niveau dat ik hier geen goed gevoel bij krijg. Weet wat je doet (dat weet je dus niet) en ga (zelf) op zoek naar informatie alvorens je ook maar enige setting verandert.
     
  20. Jordi

    Jordi Senior Member

    Sinds:
    13 nov 2005
    Berichten:
    213
    Heb em al op 2.3 GHz zitten (wat ik genoeg vind :p, was toch maar 1,0 meer GHz nodig), bedankt iedereen!