1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

2 aansluitingen op één monitor

Discussie in 'Monitoren' gestart door mare, 21 feb 2019.

  1. mare

    mare Member

    Sinds:
    11 nov 2008
    Berichten:
    45
    Geachte Hardwares,
    Mijn monitor heeft DVI en VGA aansluitingen.
    Ik zou in gebruik graag wisselen tussen twee PC's waarbij ze beiden gebruik maken van dezelfde monitor.
    De ene aan de andere uit.
    Mocht ik ooit met mijn aftakelend brein vergeten eerst de computer uit te zetten en de tweede reeds op te starten, gaat de monitor dan met een knal naar het Walhalla of is die dubbele stroom preventief geblokkeerd?
     
  2. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    1.262
    Gebeurt niks mee als het een fatsoenlijke monitor is.
    Je kiest, net zoals bij een televisie, namelijk zelf de bron die je wilt weergeven.
    DVI of VGA.
     
  3. psychosammie

    psychosammie Senior Member

    Sinds:
    17 jul 2008
    Berichten:
    3.048
    Yep, gebruik het zelf al jaren (ik lijk wel een verkoper bij de BCC).
     
  4. HaringTon

    HaringTon Member

    Sinds:
    5 jun 2015
    Berichten:
    4
    Dito hier, op een Dell monitor 'kies je het ingangssignaal'. Ik gebruik 1 extra monitor voor extra scherm op 2 laptops ;)
     
  5. Quercus

    Quercus Senior Member

    Sinds:
    20 aug 2004
    Berichten:
    6.524
    Geen dubbele "stroom" maar dubbele signaal. Ook hier gebruik ik heel sporadisch mijn DVI aansluiting van mijn Dell om in de BIOS van mijn eigenbouw NAS te geraken. Staat dat alles ingesteld kan ik mijn NAS op afstand webbased benaderen.
     
  6. mare

    mare Member

    Sinds:
    11 nov 2008
    Berichten:
    45
    Ik zie in het monitor menu slechts de keuze AUTO of MANUAL.
    Geen aanduiding van keuze in PC signaal.
    Kan ik er van uit gaan dat bij een reeds geleverd signaal de monitor dat signaal aanhoudt en bij een tweede opstartende computer dat signaal genegeerd wordt.

    HaringTon, dus het scherm krijgt tegelijkertijd twee signalen?
     
  7. Quercus

    Quercus Senior Member

    Sinds:
    20 aug 2004
    Berichten:
    6.524
    Welke monitor en type?
     
  8. mare

    mare Member

    Sinds:
    11 nov 2008
    Berichten:
    45
    Samsung SyncMaster 2433 +/- 15 jaar oud
     
  9. Quercus

    Quercus Senior Member

    Sinds:
    20 aug 2004
    Berichten:
    6.524
  10. mare

    mare Member

    Sinds:
    11 nov 2008
    Berichten:
    45
    Quercus, dank voor het speurwerk. Beetje dombo gevoel dat ik daar zelf niet ben opgekomen.
    Fijn dat dit is opgelost.