OCZ Platinum Rev. 2 / ATI Certified DDR2-800 review

1 reactie
2 besproken producten
Inhoudsopgave
  1. 1. OCZ DDR2-800
  2. 2. Test
  3. 3. Vergelijkingstabel
  4. 4. Grafieken: Intel
  5. 5. Grafieken: AMD
  6. 6. Conclusie
  7. 2 besproken producten
  8. 1 reactie

Test

Om de prestaties van de geheugenmodules te kunnen vergelijken met eerder getest modules hebben we ze op dezelfde manier getest als in Hardware.Info Magazine #3/2006. Bij beide modules hebben we de maximale klokfrequentie bepaald voor drie veel gebruikte timings: 5-5-5-15, 4-4-4-12 en 3-3-3-9. Dit hebben we gedaan op twee systemen: een Intel Pentium XE 965 in combinatie met een ASUS P5WD2-E moederbord met Intel 975X chipset en een AMD Athlon 64 FX-62 in combinatie met een ASUS M2N32-SLI Deluxe moederbord met nVidia nForce 590 SLI chipset.

OCZ Platinum XTC 2GB DDR2-800 kit

Om met de Platinum Rev. 2 modules te beginnen. Op losse 5-5-5-15 timings weten we de modules op het Intel systeem te overklokken tot 928 MHz en op het AMD systeem tot niet minder dan 1114 MHz. Het hiervoor benodigde voltage ligt in beide gevallen rond de 2,25 Volt. Met 4-4-4-12 timings gaan de modules op het Intel systeem tot 928 MHz en bij AMD nét iets verder tot 948 MHz. OCZ verkoopt de modules als DDR2-800 met 4-4-4-15, dus met deze standaard timings is er nog voldoende speling. Draaien op strakke 3-3-3-9 timings blijkt niet de specialiteit van de modules, bij Intel komen we tot 736 MHz, bij AMD tot 712 MHz. DDR2-800 draaien met deze snelle timings zit er dus helaas niet in.

OCZ DDR2 PC2-6400 ATI CrossFire 2GB

De prestaties van de ATI certified modules liggen bij alle tests zeer dicht bij die van de Platinum Rev. 2's, wat ons vermoeden dat we met dezelfde modules van doen hebben alleen maar vergroot. Zowel op 5-5-5-15 als 4-4-4-12 timings blijven de modules op het Intel systeem steken rond de 940 MHz, iets hoger dan de Rev. 2's. Op 3-3-3-9 timings komen we tot 928 MHz op ons Intel testsysteem, een fractie lager dan de andere modules. Op het AMD systeem zijn ook bij deze modules de resultaten wat beter: maximaal 1010 MHz op 5-5-5-15, 944 MHz op 4-4-4-12 en 750 MHz op 3-3-3-9. Aangezien de modules 'certified by ATI' zijn hebben we ook nog snel een tweede test gedaan op een moederbord met ATI Crossfire Xpress 3200 chipset, maar we zagen geen grote verschillen met het andere AMD bord.

Advertentie

2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
OCZ DDR2 PC2-6400 ATI CrossFire 2GB

OCZ DDR2 PC2-6400 ATI CrossFire 2GB

  • 2 GB
  • DDR2
  • 800 MHz
  • DIMM
  • CL4
  • 2.1 V
Niet verkrijgbaar
OCZ Platinum XTC 2GB DDR2-800 kit

OCZ Platinum XTC 2GB DDR2-800 kit

  • 2 GB
  • 2 x
  • DDR2
  • 800 MHz
  • DIMM
  • CL4
  • 2.1 V
Niet verkrijgbaar
0

Hardware Info maakt gebruik van cookies

Hardware Info plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Hardware Info relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie.

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Hardware Info contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht.

    janee

    Hardware Info genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Hardware Info gevolgd worden. Deze data wordt maximaal 2 weken bewaard. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden.

    janee