8 quad-channel DDR4 geheugenkits review: geheugen voor Haswell-E

12 reacties
8 besproken producten
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Haswell-E
  3. 3. Test
  4. 4. Geteste geheugenkits
  5. 5. Testresultaten: standaard settings
  6. 6. Testresultaten: max. OC met XMP-timings en -voltage
  7. 7. Testresultaten: max. OC met XMP-timings en hoger voltage
  8. 8. Testresultaten: max. OC met hoger voltage en optimale timings
  9. 9. Conclusie
  10. 8 besproken producten
  11. 12 reacties

Testresultaten: max. OC met hoger voltage en optimale timings

Ten slotte de hoogste overklok settings wanneer we zowel voltage als timings optimaal instellen. We komen bij alle Hynix-gebaseerde kits uiteindelijk tot 3111 MHz, en bij alle kits behalve de Corsair Vengeance LPX Black lukt dat met CL13. De straktste timings onder de Hynix-kits lukt bij de Team Dark kit: 13-13-15-40.

De Crucial modules krijgen we niet hoger dan 2750 MHz, maar door een hoger voltage krijgen we de CAS-latency wel terug van CL15 of CL16 naar CL12. Om exact te zijn: 12-12-12-36 timings blijken prima te werken bij deze op Micron-chips gebaseerde geheugenmodules. Het maakt dat de Crucial modules ondanks de veel lagere maximale klokfrequentie bij optimale overklok toch vrijwel even snel zijn als de Hynix gebaseerde modules.

GeheugenkitGebruikte timings
Corsair Dominator Platinum 16GB DDR4-2800 CL16 quad kit 13-15-15-36 2T
Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4-2800 CL16 quad kit 14-14-15-36 2T
Crucial 32GB DDR4-2133 CL15 quad kit 12-12-12-36 2T
Crucial Ballistix Sport 32GB DDR4-2400 CL16 quad kit 12-12-12-36 2T
G.Skill Ripjaws IV Red 16GB DDR4-3000 CL15 quad kit 13-15-15-36 2T
Kingston HyperX Predator 16GB DDR4-2666 CL13 quad kit 13-14-15-40 2T
Kingston HyperX Predator 16GB DDR4-3000 CL15 quad kit 13-14-15-40 2T
Team Dark 16GB DDR4-2666 CL15 13-13-15-40 2T

Advertentie

8 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Corsair Dominator Platinum 16GB DDR4-2800 CL16 quad kit

Corsair Dominator Platinum 16GB DDR4-2800 CL16 quad kit

  • 16 GB
  • 4 x
  • DDR4
  • 2800 MHz
  • DIMM
  • CL16
  • 1.2 V
  • XMP ondersteuning
Niet verkrijgbaar
Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4-2800 CL16 quad kit

Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4-2800 CL16 quad kit

  • 16 GB
  • 4 x
  • DDR4
  • 2800 MHz
  • DIMM
  • CL16
  • 1.2 V
  • XMP ondersteuning
Niet verkrijgbaar
Crucial 32GB DDR4-2133 CL15 quad kit

Crucial 32GB DDR4-2133 CL15 quad kit

  • 32 GB
  • 4 x
  • DDR4
  • 2133 MHz
  • DIMM
  • CL15
  • 1.2 V
Niet verkrijgbaar
Gold Award Crucial Ballistix Sport 32GB DDR4-2400 CL16 quad kit

Crucial Ballistix Sport 32GB DDR4-2400 CL16 quad kit

  • 32 GB
  • 4 x
  • DDR4
  • 2400 MHz
  • DIMM
  • CL16
  • 1.2 V
  • XMP ondersteuning
Niet verkrijgbaar
G.Skill Ripjaws IV Red 16GB DDR4-3000 CL15 quad kit

G.Skill Ripjaws IV Red 16GB DDR4-3000 CL15 quad kit

  • 16 GB
  • 4 x
  • DDR4
  • 3000 MHz
  • DIMM
  • CL15
  • 1.35 V
  • XMP ondersteuning

€ 215,45

7 winkels
Kingston HyperX Predator 16GB DDR4-2666 CL13 quad kit

Kingston HyperX Predator 16GB DDR4-2666 CL13 quad kit

  • 16 GB
  • 4 x
  • DDR4
  • 2666 MHz
  • DIMM
  • CL13
  • 1.35 V
  • XMP ondersteuning
Niet verkrijgbaar
Silver Award Kingston HyperX Predator 16GB DDR4-3000 CL15 quad kit

Kingston HyperX Predator 16GB DDR4-3000 CL15 quad kit

  • 16 GB
  • 4 x
  • DDR4
  • 3000 MHz
  • DIMM
  • CL15
  • 1.35 V
  • XMP ondersteuning
Niet verkrijgbaar
Team Dark 16GB DDR4-2666 CL15

Team Dark 16GB DDR4-2666 CL15

  • 16 GB
  • 4 x
  • DDR4
  • 2666 MHz
  • DIMM
  • CL15
  • 1.35 V
  • XMP ondersteuning
Niet verkrijgbaar
0

Hardware Info maakt gebruik van cookies

Hardware Info plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Hardware Info relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie.

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Hardware Info contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht.

    janee

    Hardware Info genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Hardware Info gevolgd worden. Deze data wordt maximaal 2 weken bewaard. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden.

    janee