Cooler Master Enforcer review

11 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Stormachtig?
 3. 3. Roteerbaar
 4. 4. Koeling
 5. 5. Conclusie
 6. 2 besproken producten
 7. 11 reacties

Roteerbaar

Voor het overige heb je geen schroeven meer nodig. De harde schijven zijn bijvoorbeeld te monteren zonder hiervan gebruik te maken. Eenvoudigweg twee strips in de zijkant van de schijf klikken en in de kooi schuiven. Rubberen ringen om het (eventuele) geluid en trillingen van de schijf te dempen zijn wel aanwezig, maar stellen weinig voor. Veel effect zullen ze ook niet hebben. In totaal is er ruimte voor zes 3,5-inch schijven, al zou je ook een 5,25-inch bay kunnen omvormen tot een externe 3,5-inch positie. Doe je dat, dan zijn er nog drie standaard 5,25-inch plaatsen over. Voor de meeste gebruikers (ruim) voldoende. Aan eigenaren van 2,5-inch schijven zoals SSD’s is ook gedacht. Zo zou je maximaal vier van dergelijke apparaten kunnen plaatsen. Twee door een tweetal 3,5 inch plekken op te offeren, en twee in de losse hardeschijfkooi speciaal voor 2,5-inch schijven. Het is wel een tikje omslachtig om hier schijven in te monteren. Gebruikers zullen dan vermoedelijk ook eerder voor het opofferen van een 3,5-inch slot kiezen, indien mogelijk.

CM Storm Enforcer (window)

Links onderin op de afbeelding de kooi voor 2,5 inch schijven, rechts die voor 3,5 inch harde schijven

Alle zes 3,5-inch plekken zijn verdeeld over twee hardeschijfkooien, een kleintje voor twee schijven en een grotere voor de resterende vier. Deze grotere kooi kan losgeschroefd en verwijderd worden. Zodoende kunnen er beduidend grotere videokaarten gebruikt worden. Met kooi kunnen deze al maximaal 27 cm zijn, maar als deze verwijderd is zou je er een kaart in kunnen steken die 42,5 centimeter lang is. Je kunt de kooi ook 90 graden draaien en in de lengterichting plaatsen. Dat kan voordelig zijn voor kabelmanagement of airflow. De schijven worden gekoeld door een rode LED-fan van 20 cm. De lucht hiervan kan (veel) gemakkelijker over de schijven heen stromen als de kooi in de lengterichting gepositioneerd is. Om de voeding van koele lucht te voorzien is er in de onderkant een stuk mesh aanwezig met een stoffilter ervoor. Dit filter is te verwijderen en schoon te maken, maar het terugplaatsen vereist enig geduld.

CM Storm Enforcer (window)

Het bovenste gedeelte is te verwijderen, maar ook 90 graden te draaien


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
CM Storm Enforcer

CM Storm Enforcer

 • Tower
 • ATX
 • Zwart
 • 2 fans
Niet verkrijgbaar
CM Storm Enforcer (window)

CM Storm Enforcer (window)

 • Tower
 • ATX
 • Zwart
 • Venster
 • 2 fans

€ 68,90

2 winkels
0
*