Toshiba 'CEVO' TV's met 7-core ARM-processor

3 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding - Nieuwe modellen
  2. 2. Nieuwe modellen (2)
  3. 3. Personal TV
  4. 4. Passief 3D
  5. 5. CEVO Engine
  6. 6. Co-processor en Pro LED 512
  7. 7. Scanning backlight
  8. 8. Smart TV
  9. 9. Auto calibration
  10. 3 reacties

CEVO Engine

Waar alles bij Toshiba tot voor kort nog draaide om de Cell-processor, is het buzzword dit jaar 'CEVO Engine'. De CEVO engine maakt gebruik van een chip die volgens Toshiba weliswaar sterk lijkt op de Cell-processor, maar veel minder energie verbruikt, gebaseerd is op ARM en een aantal hard-coded instructies aan boord heeft die specifiek voor televisies bedoeld zijn.

Toshiba CEVO Engine

De CEVO-engine bestaat uit een gecombineerde chip met daarop de main video processor en een video co-processor. In totaal bevat de chip 7 cores en onboard geheugen dat middels een 9,6 Gbps brede databus in verbinding staat met de rest van de chip.

Toshiba CEVO Engine

Het hart van de CEVO engine wordt gevormd door drie ARM Cortex A9-proccessors, elk gekoppeld aan een eigen NEON "GPU" die volgens opgave van ARM onder andere ingezet kan worden voor video encoding en decoding, maar ook voor 2D- en 3D-graphics, audio en spraakverwerking.

Toshiba CEVO Engine

Kijken we naar een die-shot van de processor dan zien we dat er gebruik gemaakt wordt van 40nm voor de main die en het DRAM geheugen, terwijl het AV input-output gedeelde op 60nm gebakken wordt.

0
*