Preview Sharp televisies voor 2011

3 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. LE830 met Quattron
  3. 3. XV-Z17000 3D projector
  4. 3 reacties

LE830 met Quattron

Quattron is en blijft (uiteraard) het speerpunt bij Sharp. Het Japanse bedrijf introduceerde deze technologie waarbij vier sub-pixels gebruikt worden vorig jaar in de 820 serie, en breidde het aanbod later dat jaar uit met de 3D-geschikte 925 modellen. Bij Quattron schermen worden beeldpunten net als bij normale LCD panelen opgebouwd uit rode, groen en blauwe elementen, maar Quattron voegt daar geel aan toe. Het idee hierachter is dat hierdoor geler geel getoond kan worden, en dat kleurverlopen met geel er netter uitzien dan op een conventioneel scherm.  Onze tests lieten vorig jaar zien dat – zeker bij de eerste 820 modellen – ook nadelige effecten kleefden aan de extra sub-pixel.

LE830E
De nieuwe LE830E Quattron modellen zijn slanker en hebben een ontspiegeld scherm.

Of de nieuwe 830 modellen – door Sharp zelf aangeduid als ‘tweede generatie Quattron -  die effecten geheel wegnemen kunnen we nog niet beoordelen, feit is sowieso wel dat de nieuwe serie een matte afwerking zonder glasplaat voor het scherm heeft en het beeld dus véél minder reflecteert, een grote verbetering wat ons betreft. Daarnaast is de nieuwe serie slanker dan zijn voorgangers en zijn de randen rond het scherm véél dunner, ze meten nu nog maar 2,5 centimeter.

Onder de kap heeft Sharp de nieuwe Quattron TV’s verder voorzien van een snellere processor (en mogelijk meer geheugen) waardoor de user interface een stuk sneller zou moeten werken en ook de Net+ internetfunctionaliteit veel responsiever is geworden zoals wij tijdens een demo zelf ook hebben kunnen zien.  De LE830E modellen zijn net als de LE630-serie voorzien van ingebouwde WiFi voor de Net+ diensten en DLNA.

De AQUOS LE830E-serie is verkrijgbaar vanaf april 2011 voor een adviesverkoopprijs van € 1.499 voor de LC-46LE830E en € 1.099 voor het 40-inch model. De 52- en 60-inch versies zijn later dit jaar beschikbaar.

0
*