Samsung TV line-up voorjaar 2011

8 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. LED line-up
  3. 3. Smart TV
  4. 4. Full browser en Skype
  5. 5. Second TV ready
  6. 6. 3D via Bluetooth
  7. 7. ARM Cortex A9 en Genoa platform
  8. 8. Randdikte
  9. 9. Plasma inch+
  10. 8 reacties

Plasma inch+

Tijdens de presentatie in Budapest werd ook kort aandacht besteedt aan de nieuwe plasmamodellen. In vergelijking met vorig jaar zijn alle modellen één inch groter geworden, terwijl de randdiktes zijn afgekomen. Qua uiterlijk lijken de nieuwe plasmaschermen hierdoor sprekend op de LED modellen van vorig jaar.  De topmodellen vinden we ook bij plasma in de 8000 serie en de korte indruk die wij hebben opgedaan is erg positief. Helderheid, contrast en kleurverzadiging zien er erg netjes uit.

Samsung Plasma 8000
De nieuwe plasma 8000 serie lijkt uiterlijk sterk op de LED C7000 modellen van vorig jaar.

Samsung Plasma 8000
De nieuwe plasma 8000 serie is nog niet zo dun als de LED modellen, maar komt een eind in de richting.

Onder de 8000 series vinden we de 6900 modellen en de goedkopere 4 en 5 serie. Onze eerste indruk van de 4 en 5 serie is minder positief, de schermen leken tijdens de demonstratie een groenige kleurzweem te hebben en er was vrij veel plasmaruis zichtbaar.

plasma inch plus
De nieuwe plasmaschermen zijn één inch groter, zonder dat de behuizing groter is, zoals dit demo-model laat zien.

inch plus detail samsung plasma
Door de rand een paar millimeter dunner te maken kan een groter panel gebruikt worden, zonder dat de TV groter wordt.

Conclusie

Met de plasma televisies komen we aan het eind van onze preview van de nieuwe Samsung televisie line-up voor het voorjaar van 2011. Uiteraard gaan we proberen zo snel mogelijk exemplaren uit de nieuwe LED en plasma-series te bemachtigen voor test op Hardware.Info om een definitief oordeel te kunnen vellen. Voor nu kunnen we in ieder geval concluderen dat de nieuwe line-up van Samsung zowel uiterlijk als qua functionaliteit nog weer een stap vooruit heeft gemaakt en de Koreaanse fabrikant haar rol als marktleider daarmee wil bevestigen.

0