Samsung TV line-up voorjaar 2011

8 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. LED line-up
  3. 3. Smart TV
  4. 4. Full browser en Skype
  5. 5. Second TV ready
  6. 6. 3D via Bluetooth
  7. 7. ARM Cortex A9 en Genoa platform
  8. 8. Randdikte
  9. 9. Plasma inch+
  10. 8 reacties

3D via Bluetooth

3D-ondersteuning is dit jaar standaard vanaf de D6000 serie, alleen de goedkope D5700 moet 3D missen. Vanaf de D6500 wordt ook 2D-3D conversie geboden, iets waar Samsung naar eigen zeggen hard aan heeft gewerkt, waardoor deze functie een stuk beter zou moeten werken dan bij de modellen van vorig jaar. Vanaf de D6750 worden standaard twee brillen met de TV meegeleverd, bij de lagere modelseries zijn 3D brillen optioneel verkrijgbaar.

3d bril

De 3D brillen zijn bovendien anders dan de modellen van vorig jaar. Niet langer gebeurt de synchronisatie via infraroodsignalen, maar via Bluetooth. Resultaat is een robuustere verbinding en minder synchronatieproblemen. Samsung heeft de elektronica van de brillen bovendien grotendeels naar de achterkant van de brillepoten verplaatst, waardoor het draagcomfort veel groter is dan we tot nu toe van actieve shutterglasses gewend waren, een grote verbetering wat ons betreft. Een aardig extraatje is dat de meeste brillen oplaadbaar zijn en dat het opladen draadloos kan gebeuren. Door de bril om een optioneel verkijgbare cilinder te hangen wordt de accu automatisch opgeladen.

3d bril 2

3d brillen collectie

Crosstalk

Een eerste demo die wij hebben bekeken op de D8000 laat zien dat verschillende softwarematige optimalisaties én het snellere panel dat dit jaar wordt toegepast, hebben gezorgd voor een drastische verbetering qua crosstalk. Was Samsung vorig jaar nog één van de slechtste jongetjes van de klas op dit punt, bij de nieuwe D8000 was crosstalk tijdens de demo niet of nauwelijks zichtbaar. Wat ons betreft een indrukwekkende verbetering, al wachten we uiteraard met ons definitieve oordeel totdat we de TV’s in ons eigen testlab hebben getest.

0