Linksys E4200 router review

31 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Intern
 3. 3. Menu
 4. 4. Menu vervolg
 5. 5. Minpunten
 6. 6. Testresultaten bedraad
 7. 7. Testresultaten 2,4 GHz
 8. 8. Testresultaten 5 GHz
 9. 9. Testresultaten stroomverbruik
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 31 reacties

Minpunten

Naast alle pluspunten zijn er ook enkele minder goede zaken te ontdekken. Zo is de eerder genoemde guest access enkel toegankelijk in de 2,4 GHz frequentie. Nu is het natuurlijk wel zo dat in de praktijk iedereen met die frequentie overweg kan, terwijl we dat bij lange na niet kunnen zeggen over de 5 GHz band. Desondanks was het wel zo volledig geweest om guest access ook uit te breiden naar de hogere frequentie. Iets anders dat niet gebruikt kan worden als er op 5 GHz uitgezonden wordt, is WEP en WPA beveiliging. Deze zijn (uiteraard) wel aanwezig voor de 2,4 GHz radio.

De router als repeater of bridge inzetten is iets wat geregeld gedaan wordt. Dat is helaas niet mogelijk met deze Linksys E4200. Toegegeven, niet veel mensen zullen een dergelijke dure en capabele router inzetten als repeater of bridge, daarmee gebruik je tenslotte lang niet alle functionaliteit die de router biedt. Desalniettemin, wat nu state of the art is, is over een paar jaar minder spannend - en dan is de mogelijkheid een apparaat een tweede leven te geven in een andere functie wel zo prettig.

Een belangrijker punt is de incompatibliteit met IPv6. Dat is erg opvallend, aangezien het een nieuw model is en het gebruik van IPv6 nu meer en meer in zwang komt. Ondersteuning ervoor kan mogelijk via een firmware update geïmplementeerd worden, voorwaarde is wel dat er genoeg intern geheugen voorhanden is. De IPv6 stack wordt namelijk geheel in dit geheugen geplaatst. Linksys/Cisco geeft aan dat bezitters van de E4200 nog deze zomer een update kunnen verwachten die de ondersteuning hiervan mogelijk maakt.

Linksys E4200 Maximum Performance Wireless-N Router
De Linksys E4200 is nog niet geschikt voor IPv6 adressen


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Gold Award Linksys E4200 Maximum Performance Wireless-N Router

Linksys E4200 Maximum Performance Wireless-N Router

 • 802.11n (Wi-Fi 4)
Niet verkrijgbaar
0