Achtergrond: ARM-processor technologie

22 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Wat is een processorarchitectuur?
 3. 3. Acorn
 4. 4. ARM2
 5. 5. Licenties
 6. 6. ARMv4 t/m v6
 7. 7. Cortex
 8. 8. Toekomst voor ARM
 9. 9. Software
 10. 10. X86 vs ARM
 11. 11. Conclusie
 12. 22 reacties

Conclusie

Intel wilde met de Atom processor landjepik gaan spelen in de marktsegmenten waar tot nu toe de ARM-processors verreweg het grootste marktaandeel hebben. Vooralsnog lijkt dat nog niet gelukt, al moet Intel de belangrijkste wapens in de strijd nog op de markt brengen. Tegelijk tekent zich – geheel onverwacht – een ontwikkeling andersom af. Op ARM-gebaseerde producten als de Apple iPad snoepen al een beetje aan de markt voor netbooks. Cortex-A9 chips komen spoedig verkrijgbaar en moeten Intel Atom achtige prestaties bieden. Bij de aankondiging van de Cortex-A15 werd ARM voor het eerst in één adem met servers genoemd. De markt voor processors zou de komende jaren nog wel eens veel spannender gaan worden dan de afgelopen tijd!

0
*