Zeven gaming keyboards review

27 reacties
7 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Speed en Direction shift
 3. 3. A4 Tech X7 G100
 4. 4. A4 Tech X7 G100 vervolg
 5. 5. A4 Tech X7 G600
 6. 6. A4 Tech X7 G700
 7. 7. A4 Tech X7 G800
 8. 8. Saitek Cyborg v.5 keyboard
 9. 9. SteelSeries Merc Stealth
 10. 10. SteelSeries Merc Stealth vervolg
 11. 11. SteelSeries Zboard  
 12. 12. SteelSeries Zboard vervolg
 13. 13. Conclusie
 14. 7 besproken producten
 15. 27 reacties

SteelSeries Merc Stealth

SteelSeries heeft alweer een tijd geleden Ideazon overgenomen en brengt die nu onder eigen naam uit. Afgezien van het uiterlijk van de software is er (nog) niet veel veranderd. De Merc Stealth is de opvolger van de 'normale' Merc. De voorganger werd met wisselend enthousiasme ontvangen; het concept is goed, maar de uitwerking is niet voor iedereen ideaal. Beide toetsenborden hebben links naast een standaardindeling een apart eiland dat optimaal voor FPS games ingericht moet zijn. De Stealth voegt een aantal opties toe, waaronder verlichting in drie verschillende kleuren. Ook is een aantal toetsen in het gamegedeelte  voorzien van een rubberen coating waardoor deze prettiger aanvoelen tijdens het spelen.

SteelSeries Merc Stealth Illuminated 

Het valt niet direct op, maar het numerieke gedeelte is extra compact uitgevoerd om het toetsenbord niet al te groot te laten worden, ondanks de toevoeging van het gamegedeelte aan de linkerkant. Dit game deel is een stuk vlakker dan de rest van het keyboard en komt overeen met het zogenaamde 'gameboard' van zBoard, de Fang - deze testte Hardware.Info alweer enige tijd geleden. Zoals gezegd is dit deel speciaal ingericht voor First Person Shooters. In de praktijk is de scheve plaatsing niet erg handig: door de draaiing van het FPS deel moet je ofwel je hand in een onnatuurlijke hoek draaien, of het toetsenbord schuin neerleggen. Bij die laatste optie ontstaat er wel weer extra ruimte voor de muis op het bureau en dan is er goed mee te gamen - zolang je niet ook veel het normale deel nodig hebt, bijvoorbeeld om te chatten met team leden bij een online game.


7 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
A4Tech X7 G100

A4Tech X7 G100

 • Gameboard
Niet verkrijgbaar
Bronze Award A4Tech X7 G600

A4Tech X7 G600

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
A4Tech X7 G700

A4Tech X7 G700

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
A4Tech X7 G800MU

A4Tech X7 G800MU

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
Silver Award Mad Catz Cyborg V.5 keyboard

Mad Catz Cyborg V.5 keyboard

 • Toetsenbord
 • Qwertz
Niet verkrijgbaar
SteelSeries Zboard

SteelSeries Zboard

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
ZBoard MERC Stealth

ZBoard MERC Stealth

 • Toetsenbord
Niet verkrijgbaar
0
*