Zeven gaming keyboards review

27 reacties
7 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Speed en Direction shift
 3. 3. A4 Tech X7 G100
 4. 4. A4 Tech X7 G100 vervolg
 5. 5. A4 Tech X7 G600
 6. 6. A4 Tech X7 G700
 7. 7. A4 Tech X7 G800
 8. 8. Saitek Cyborg v.5 keyboard
 9. 9. SteelSeries Merc Stealth
 10. 10. SteelSeries Merc Stealth vervolg
 11. 11. SteelSeries Zboard  
 12. 12. SteelSeries Zboard vervolg
 13. 13. Conclusie
 14. 7 besproken producten
 15. 27 reacties

Saitek Cyborg v.5 keyboard

Saitek kennen we van het uitgebreide arsenaal aan gamepads, joysticks en andere game controllers. Op gebied van toetsenborden is het echter minder bekend. Wij kregen een Cyborg v.5 toegestuurd, een al wat ouder model maar nog altijd voorzien van interessante mogelijkheden. De Cyborg v.5 heeft enige leuke eigenschappen. De voetjes onder het toetsenbord hebben een goede antislip, waardoor het lastig is om deze te verschuiven.

De spatiebalk is opvallend groot uitgevoerd, waardoor deze in game haast niet te missen is. De layout komt verder overeen met die van een standaard toetsenbord, met rechts bovenin drie media toetsen, een volumeregelaar en een mute-knop. In gebruik merk je dat deze heel precies werken, waardoor het gewenste volume altijd bereikt kan worden. Daarnaast is er nog een knop om het lichtniveau onder de toetsen (die rood verlicht kunnen worden) in te stellen, wat prettig is voor geheel verduisterde ruimtes. De statuslichtjes van numlock, capslock en scrolllock zitten in het midden bovenin en zijn duidelijk zichtbaar.

Mad Catz Cyborg V.5 keyboard

In de Cyborg software is het mogelijk om de toetsen F1 tot F12 een andere functie te geven, bijvoorbeeld voor een macro. Deze functies kunnen gekoppeld worden aan een profiel; dat moet je wel handmatig activeren voordat je het spel waarvoor het bedoeld is opstart. In gebruik merken we dat de toetsen een prettig lichte aanslag hebben, terwijl ze geleidelijk weer omhoog komen. Dat zorgt voor een aangename type-ervaring, al zal de sneltypist een snellere respons wensen. De uitschuif- én afneembare polssteun zit net iets te los, waardoor het tijdens het gebruik van het toetsenbord steeds tegen het bureau aantikt. Dit kan in de praktijk irriteren. De rode verlichting oogt fraai, maar het is opvallend dat deze niet geheel gelijkmatig is: de cursortoetsen zijn minder sterk verlicht.


7 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
A4Tech X7 G100

A4Tech X7 G100

 • Gameboard
Niet verkrijgbaar
Bronze Award A4Tech X7 G600

A4Tech X7 G600

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
A4Tech X7 G700

A4Tech X7 G700

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
A4Tech X7 G800MU

A4Tech X7 G800MU

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
Silver Award Mad Catz Cyborg V.5 keyboard

Mad Catz Cyborg V.5 keyboard

 • Toetsenbord
 • Qwertz
Niet verkrijgbaar
SteelSeries Zboard

SteelSeries Zboard

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
ZBoard MERC Stealth

ZBoard MERC Stealth

 • Toetsenbord
Niet verkrijgbaar
0
*