Zeven gaming keyboards review

27 reacties
7 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Speed en Direction shift
 3. 3. A4 Tech X7 G100
 4. 4. A4 Tech X7 G100 vervolg
 5. 5. A4 Tech X7 G600
 6. 6. A4 Tech X7 G700
 7. 7. A4 Tech X7 G800
 8. 8. Saitek Cyborg v.5 keyboard
 9. 9. SteelSeries Merc Stealth
 10. 10. SteelSeries Merc Stealth vervolg
 11. 11. SteelSeries Zboard  
 12. 12. SteelSeries Zboard vervolg
 13. 13. Conclusie
 14. 7 besproken producten
 15. 27 reacties

A4 Tech X7 G700

De verschillen met het hiervoor besproken model, de G600, zijn niet heel groot. Ze zitten voornamelijk in de extra geplaatste toetsen voor extra gaming functionaliteit en de volume regeling boven de cursortoetsen naast de backspace. Een ander opvallend verschil is een handvat aan de linkerkant en de textuur van de polssteun. Dat handvat is aardig, maar veel zal je het niet gebruiken, vooral door de plaatsing: in het midden was logischer geweest.

Tegen de spatiebalk naast de Alt toetsen bevinden zich twee extra toetsen, Home en End. Ook naast Esc is een extra knop Page Up geplaatst. Deze dienen als gaming toetsen, welke je in een spel zelf van een functie kan voorzien. Dit kan handig zijn, maar het nut is beperkt omdat er geen macro’s of toepassingen aan toegewezen kunnen worden. Alleen als je in een spel echt iets mist kan het goed van pas komen. Net als de G600 is het mogelijk om de oranje rubberen toetsen te vervangen voor normale toetsen.

A4Tech X7 G700

In gebruik is er niet veel verschil met de G600, naast de polssteun. Je merkt dat dit iets smaller is onder het AWSD gedeelte. Het is van hard plastic, waar wij liever een zachter materiaal hadden gezien, zeker omdat de textuur niet erg aangenaam aanvoelt. Door de extra Home en End knoppen is de spatiebalk een stuk kleiner geworden. Hierdoor kan het zijn dat je per ongeluk de extra knoppen indrukt in plaats van de spatie, al ondervonden wij hiermee geen problemen. Voor de extra functies bij de spatiebalk en Esc hoef je dit bord niet boven zijn voorganger te verkiezen. Wij geven zelfs de voorkeur aan de volledige spatiebalk van de G600. De G700 biedt echter volumeknoppen, wat een meerwaarde kan zijn. De rubberen toetsen zijn het voornaamste pluspunt van beide borden - welke extra opties je wilt, is meer een persoonlijke keuze. 


7 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
A4Tech X7 G100

A4Tech X7 G100

 • Gameboard
Niet verkrijgbaar
Bronze Award A4Tech X7 G600

A4Tech X7 G600

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
A4Tech X7 G700

A4Tech X7 G700

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
A4Tech X7 G800MU

A4Tech X7 G800MU

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
Silver Award Mad Catz Cyborg V.5 keyboard

Mad Catz Cyborg V.5 keyboard

 • Toetsenbord
 • Qwertz
Niet verkrijgbaar
SteelSeries Zboard

SteelSeries Zboard

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
ZBoard MERC Stealth

ZBoard MERC Stealth

 • Toetsenbord
Niet verkrijgbaar
0
*