Zeven gaming keyboards review

27 reacties
7 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Speed en Direction shift
 3. 3. A4 Tech X7 G100
 4. 4. A4 Tech X7 G100 vervolg
 5. 5. A4 Tech X7 G600
 6. 6. A4 Tech X7 G700
 7. 7. A4 Tech X7 G800
 8. 8. Saitek Cyborg v.5 keyboard
 9. 9. SteelSeries Merc Stealth
 10. 10. SteelSeries Merc Stealth vervolg
 11. 11. SteelSeries Zboard  
 12. 12. SteelSeries Zboard vervolg
 13. 13. Conclusie
 14. 7 besproken producten
 15. 27 reacties

A4 Tech X7 G600

Afgezien van de oranje rubberen toetsen heeft de G600 op het eerste gezicht weinig dat het als 'gaming toetsenbord' onderscheidt. Maar ook bij dit exemplaar zijn de op games gerichte D en S functies aanwezig. Een duidelijk verschil met de G100 zijn de hogere toetsen, waardoor de rubber gecoate exemplaren minder ver uitsteken. Hierdoor heb je meer het gevoel dat de toetsen met elkaar overeen komen, met een prettiger spelervaring tot gevolg.

Een draagtas is bij de G600 afwezig, maar er is wel iets anders meegeleverd. Het is namelijk mogelijk om de rubberen toetsen te vervangen voor conventionele toetsen. Hierdoor komen deze even hoog te liggen als de rest van het toetsenbord. Dit is vooral een voordeel als je veel tekst moet verwerken: even de toetsen vervangen en het is een 'standaard' toetsenbord. De rubber afdekking is namelijk minder prettig bij gewoon typen. Bij games waar je vingers lange tijd op dezelfde knoppen rusten, is het juist een voordeel. Het is dan ook jammer dat alleen de AWSD en niet de toetsen eromheen zijn voorzien zijn van rubber. Dat had meer controle door de betere grip gegeven. Tegelijk indrukken van vijf toetsen blijkt geen problemen op te leveren: wat dat betreft maakt de G600 zijn naam als gaming keyboard waar.

A4Tech X7 G600

Bij het aansluiten valt direct het tamelijk korte snoer op: het meet slechts 145 centimeter, zo'n 40 centimeter minder dan gebruikelijk. Als je computerkast zich bijvoorbeeld onder het bureau bevindt, kom je al gauw lengte tekort. Aan de andere kant is het juist handig in combinatie met een compacte, draagbare kast waarvan de regelmatige LAN-party bezoeker vaak gebruikmaakt. Waar de rest van de toetsenborden in deze serie verwijzen naar de doos of de handleiding, heeft de G600 instructies over de werking van de D en S functies onderop het toetsenbord zelf. Onderaan treffen we daarnaast stukjes rubber, bedoeld om ongewild verschuiven te voorkomen. Klap je de voetjes aan de onderzijde echter uit, dan gaat de werking hiervan verloren: deze zijn namelijk niet bekleed met rubber.Bovendien raken de antislip rubbers aan de voorzijde door de gewijzigde hoek het bureau niet meer, met een wegglijdend toetsenbord tot gevolg.

Mede door de rubberen toetsen en de mogelijkheid om minstens vijf toetsen tegelijk te gebruiken, is dit toetsenbord een goede toevoeging aan je gaming arsenaal. Hiervoor is een PS/2 poort echter wel een vereiste op je systeem. Daarnaast moet je genoegen nemen met weinig extra opties, zoals macro’s en extra gaming toetsen.


7 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
A4Tech X7 G100

A4Tech X7 G100

 • Gameboard
Niet verkrijgbaar
Bronze Award A4Tech X7 G600

A4Tech X7 G600

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
A4Tech X7 G700

A4Tech X7 G700

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
A4Tech X7 G800MU

A4Tech X7 G800MU

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
Silver Award Mad Catz Cyborg V.5 keyboard

Mad Catz Cyborg V.5 keyboard

 • Toetsenbord
 • Qwertz
Niet verkrijgbaar
SteelSeries Zboard

SteelSeries Zboard

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
ZBoard MERC Stealth

ZBoard MERC Stealth

 • Toetsenbord
Niet verkrijgbaar
0
*