Zeven gaming keyboards review

27 reacties
7 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Speed en Direction shift
 3. 3. A4 Tech X7 G100
 4. 4. A4 Tech X7 G100 vervolg
 5. 5. A4 Tech X7 G600
 6. 6. A4 Tech X7 G700
 7. 7. A4 Tech X7 G800
 8. 8. Saitek Cyborg v.5 keyboard
 9. 9. SteelSeries Merc Stealth
 10. 10. SteelSeries Merc Stealth vervolg
 11. 11. SteelSeries Zboard  
 12. 12. SteelSeries Zboard vervolg
 13. 13. Conclusie
 14. 7 besproken producten
 15. 27 reacties

A4 Tech X7 G100 vervolg

De grotere oranje AWSD toetsen vallen direct op als je dit gaming keyboard onder handen neemt. Hierdoor is de plaatsing van je vingers altijd duidelijk zonder dat je je daarin vergist. Ze zijn ook een stuk hoger dan de rest van de toetsen. Het valt hierdoor op dat de rest niet goed mee is genomen in het design. Deze voelen erg standaard aan en het is daardoor een beetje zoeken waar een functie of toets zich bevindt. Dit valt vooral op bij de Q en E toetsen, die pal naast de grotere toetsen zitten. In gebruik merk je ook dat de R te ver geplaatst is voor makkelijk gebruik en de ctrl zit een plaats hoger dan normaal, waar je ook aan moet wennen. De Caps Lock is als plaatsvervanging rechtsboven te vinden.

Voor een gaming toetsenbord is het belangrijk dat er veel toetsen tegelijk ingedrukt kunnen worden. Wil je bijvoorbeeld gas geven met je volop getunede auto, sturen en tegelijk je nitro gebruiken dan is het belangrijk dat je minstens 4 tot 5 toetsen tegelijk in kan drukken. In gebruik blijkt helaas dat de G100 signalen van maximaal drie toetsen tegelijk kan versturen. Dit valt erg tegen voor een gaming product en is ronduit vreemd, omdat USB juist meer signalen dan PS/2 mogelijk maakt. Dat de toetsen niet op elkaar afgestemd zijn, er geen software aanwezig is en de templates niet verkrijgbaar zijn voor de nieuwste games, zijn al minpunten. De beperking van het aantal toetsaanslagen zorgt ervoor dat we dit gaming keyboard definitief niet kunnen aanraden.

A4Tech X7 G100


7 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
A4Tech X7 G100

A4Tech X7 G100

 • Gameboard
Niet verkrijgbaar
Bronze Award A4Tech X7 G600

A4Tech X7 G600

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
A4Tech X7 G700

A4Tech X7 G700

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
A4Tech X7 G800MU

A4Tech X7 G800MU

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
Silver Award Mad Catz Cyborg V.5 keyboard

Mad Catz Cyborg V.5 keyboard

 • Toetsenbord
 • Qwertz
Niet verkrijgbaar
SteelSeries Zboard

SteelSeries Zboard

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
ZBoard MERC Stealth

ZBoard MERC Stealth

 • Toetsenbord
Niet verkrijgbaar
0
*