Zeven gaming keyboards review

27 reacties
7 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Speed en Direction shift
 3. 3. A4 Tech X7 G100
 4. 4. A4 Tech X7 G100 vervolg
 5. 5. A4 Tech X7 G600
 6. 6. A4 Tech X7 G700
 7. 7. A4 Tech X7 G800
 8. 8. Saitek Cyborg v.5 keyboard
 9. 9. SteelSeries Merc Stealth
 10. 10. SteelSeries Merc Stealth vervolg
 11. 11. SteelSeries Zboard  
 12. 12. SteelSeries Zboard vervolg
 13. 13. Conclusie
 14. 7 besproken producten
 15. 27 reacties

Speed en Direction shift

Met Speed kan je de waardes Accelerate (groen), Speedy (geel) en Turbo(rood) instellen. Wat hiermee feitelijk gebeurt is dat bij continu indrukken van een toets de reeks achtereenvolgende commando's sneller verstuurd wordt, vergelijkbaar met de instelling in het Windows configuratiescherm. Hoe dichter je bij rood komt, des te meer toetsaanslagen moet het klavier tegelijk aankunnen. We kunnen niet direct een zinnige reden bedenken voor deze nuances: voor de meeste toepassingen is de Turbo-stand de wenselijke, lijkt ons.

A4Tech X7 G800MU

De Direction Shift functie heeft ook de drie kleuren groen, geel en rood. Standaard staat deze functie uit, maar wanneer groen is ingeschakeld werken de AWSD toetsen als cursortoetsen. Dit kan handig zijn wanneer je graag de cursortoetsen gebruikt, maar die wel aan de linkerzijde van het toetsenbord wilt hebben. De tweede, “gele” functie deactiveert de eerste en verwisselt de functie van de Ctrl en Caps Lock toetsen. Dit kan handig zijn in bepaalde scenario's, al lijkt het nut om dit op ieder moment te kunnen aanpassen ons minder zinvol. Bovendien is dit in de meeste games zoals shooters standaard instelbaar. De derde, rode instelling stelt je in staat om de bovengenoemde functies tegelijk te activeren. Wanneer een van de functies aan staat, wordt bovendien de windows toets uitgeschakeld, zodat je daar geen last van hebt tijdens het gamen. Wanneer de D knop nog een keer word ingedrukt is de cyclus rond en is geen van de functies geactiveerd; ook de Windows toets werkt dan weer.


7 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
A4Tech X7 G100

A4Tech X7 G100

 • Gameboard
Niet verkrijgbaar
Bronze Award A4Tech X7 G600

A4Tech X7 G600

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
A4Tech X7 G700

A4Tech X7 G700

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
A4Tech X7 G800MU

A4Tech X7 G800MU

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
Silver Award Mad Catz Cyborg V.5 keyboard

Mad Catz Cyborg V.5 keyboard

 • Toetsenbord
 • Qwertz
Niet verkrijgbaar
SteelSeries Zboard

SteelSeries Zboard

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
ZBoard MERC Stealth

ZBoard MERC Stealth

 • Toetsenbord
Niet verkrijgbaar
0
*