Zeven gaming keyboards review

27 reacties
7 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Speed en Direction shift
 3. 3. A4 Tech X7 G100
 4. 4. A4 Tech X7 G100 vervolg
 5. 5. A4 Tech X7 G600
 6. 6. A4 Tech X7 G700
 7. 7. A4 Tech X7 G800
 8. 8. Saitek Cyborg v.5 keyboard
 9. 9. SteelSeries Merc Stealth
 10. 10. SteelSeries Merc Stealth vervolg
 11. 11. SteelSeries Zboard  
 12. 12. SteelSeries Zboard vervolg
 13. 13. Conclusie
 14. 7 besproken producten
 15. 27 reacties

SteelSeries Zboard vervolg

Voor heel wat spellen, zoals World of Warcraft en Aion, zijn losse toetssets verkrijgbaar voor een extra prijs van rond de 15 euro. Volgens de importeur zal het Zboard voorzien van de set voor Star Craft II zelfs functies bieden die een gewoon toetsenbord niet beheerst. De layout is speciaal aangepast voor deze specifieke spellen, met de beschrijvingen van functies op de toetsen. Het is dus niet meer nodig om deze uit je hoofd te leren, je kunt gewoon even gauw spieken. Extra informatie is aangegeven met stikkers rondom de toetsen. De kwaliteit hiervan verschilt per set en is op de standaard meegeleverde toetssets zichtbaar minder mooi. Ook de opdruk van de toetsen is niet altijd even goed. Wanneer je de producten uit de verpakking haalt lijken deze al een beetje versleten, waarschijnlijk door de slechte opdruk vanuit de fabriek. Als je wat beter kijkt is te zien dat de opdruk wel degelijk behoorlijk dik is, waardoor deze niet snel zal slijten.

De meegeleverde software herkent direct een toetsset wanneer deze wordt ingestoken. Hierdoor kan je zonder extra handelingen gewoon het spel starten waarvoor je de set heb geplaatst. In de software kan je ook zien wat iedere functie  doet. Bijvoorbeeld de WoW toetsset geeft een volledig commando weer onder de toets invite, waarvoor je normaal meerdere toetsen moet intikken. Voor nieuwe games komen automatisch nieuwe updates binnen, zodat je altijd de juiste instellingen hebt en je direct aan de slag kunt.

In gebruik merken we dat de meegeleverde gaming toetsset niet al te handig is in gebruik. Voor bijvoorbeeld Counterstrike Source heeft de software niet goed door waarvoor de knoppen dienen en moesten wij zelf aanpassingen maken in de functies. Toetsen met functies die zich normaal gesproken in het numerieke en het typegedeelte bevinden, zitten in één rij verwerkt in ronde toetsen die niet al te mooi zijn afgewerkt, met openingen aan de zijkanten. Het AWSD gedeelte werkte ook niet helemaal fijn vanwege de te grootte E, waardoor de R (voor reload) niet makkelijk te bereiken is.

SteelSeries Zboard

De toetsset voor standaardgebruik heeft een prettiger layout. Deze kan prima gebruikt worden om te chatten of voor desktop gebruik. Je merkt als je de toetsen aanslaat dat deze wat zwaarder dan normaal bewegen: de dome switches zijn van relatief stug rubber gemaakt. Een mooie extra van de ‘standaard’ set is de mogelijkheid om F1 tot F12 en het numerieke gedeelte een extra functie te geven door middel van de toetsen Bar lock en Pad lock. Hierdoor kan je deze functies geven zoals het openen van de favorieten in een browser of het openen van het configuratiescherm en het vergroten en verkleinen van vensters. De speciale toetsset voor WoW heeft ook een normaal typegedeelte, waarbij wel het rechter gedeelte vanaf de cursortoetsen afwijkt. Deze toetsen zijn allemaal rond en net als de andere toetsen speciaal voor het spel bedrukt.


7 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
A4Tech X7 G100

A4Tech X7 G100

 • Gameboard
Niet verkrijgbaar
Bronze Award A4Tech X7 G600

A4Tech X7 G600

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
A4Tech X7 G700

A4Tech X7 G700

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
A4Tech X7 G800MU

A4Tech X7 G800MU

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
Silver Award Mad Catz Cyborg V.5 keyboard

Mad Catz Cyborg V.5 keyboard

 • Toetsenbord
 • Qwertz
Niet verkrijgbaar
SteelSeries Zboard

SteelSeries Zboard

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
ZBoard MERC Stealth

ZBoard MERC Stealth

 • Toetsenbord
Niet verkrijgbaar
0
*