Zeven gaming keyboards review

27 reacties
7 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Speed en Direction shift
 3. 3. A4 Tech X7 G100
 4. 4. A4 Tech X7 G100 vervolg
 5. 5. A4 Tech X7 G600
 6. 6. A4 Tech X7 G700
 7. 7. A4 Tech X7 G800
 8. 8. Saitek Cyborg v.5 keyboard
 9. 9. SteelSeries Merc Stealth
 10. 10. SteelSeries Merc Stealth vervolg
 11. 11. SteelSeries Zboard  
 12. 12. SteelSeries Zboard vervolg
 13. 13. Conclusie
 14. 7 besproken producten
 15. 27 reacties

SteelSeries Zboard  

Ook het Zboard valt tegenwoordig onder de stal van SteelSeries; op ons testexemplaar stond nog wel een verwijzing naar de website zboard.com, maar die is al niet meer in de lucht. Het concept van Zboard is eenvoudig, maar goed uitgevoerd zeker aantrekkelijk: voor ieder spel dat je gaat spelen hebben de toetsen meestal een andere functie, of is het zelfs handig om van een heel andere indeling gebruik te maken. Het ene spel vereist de cursortoetsen terwijl voor het andere juist het linkergedeelte van het toetsenbord belangrijk is. Dit toetsenbord wordt standaard geleverd met twee insteekbare toetsensets voor verschillend gebruik. Het één is gemaakt om shooters te spelen, terwijl het ander voor normaal desktop gebruik is. Er is een duidelijk merkbaar verschil tussen deze twee in gebruiksgemak; typen of chatten kan echt niet met de gaming toetsset, aangezien in het midden van het typegedeelte de toetsen verder naar rechts zijn verplaatst.

SteelSeries Zboard

Er zijn ook niet verwijderbare toetsen aanwezig op het Zboard. Deze zijn bovenin geplaatst en dienen om mediatoepassingen te starten en te bedienen. Zo kan met de eerste acht het volume geregeld worden en kan muziek in een mediaspeler bediend worden. De andere tien toetsen kunnen gebruikt worden om programma’s zoals een browser of de calculator te openen. Op de achterkant bevinden zich ook nog twee USB poorten voor het snel aansluiten van een geheugenstick of bijvoorbeeld een muis.

Een toetsenset kan in het toetsenbord worden gestoken door het uit te klappen en vast te klemmen in de behuizing. Echt mooi voor het oog zijn de insteekbare toetssets echter niet, de twee vouwranden en scharnieren zijn duidelijk zichtbaar. Eén rand bevindt zich in het typegedeelte, maar is netjes weggewerkt onder de toetsen – de spatiebalk is wel in tweeën gedeeld. Dit kan gunstig zijn in een spel, omdat beide gedeeltes een apart signaal kunnen versturen. Standaard hebben beide de functie voor spatie, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om in het rechter gedeelte een macro toe te passen om een avatar in een spel twee keer te laten springen.


7 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
A4Tech X7 G100

A4Tech X7 G100

 • Gameboard
Niet verkrijgbaar
Bronze Award A4Tech X7 G600

A4Tech X7 G600

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
A4Tech X7 G700

A4Tech X7 G700

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
A4Tech X7 G800MU

A4Tech X7 G800MU

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
Silver Award Mad Catz Cyborg V.5 keyboard

Mad Catz Cyborg V.5 keyboard

 • Toetsenbord
 • Qwertz
Niet verkrijgbaar
SteelSeries Zboard

SteelSeries Zboard

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
ZBoard MERC Stealth

ZBoard MERC Stealth

 • Toetsenbord
Niet verkrijgbaar
0
*