Zeven gaming keyboards review

27 reacties
7 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Speed en Direction shift
 3. 3. A4 Tech X7 G100
 4. 4. A4 Tech X7 G100 vervolg
 5. 5. A4 Tech X7 G600
 6. 6. A4 Tech X7 G700
 7. 7. A4 Tech X7 G800
 8. 8. Saitek Cyborg v.5 keyboard
 9. 9. SteelSeries Merc Stealth
 10. 10. SteelSeries Merc Stealth vervolg
 11. 11. SteelSeries Zboard  
 12. 12. SteelSeries Zboard vervolg
 13. 13. Conclusie
 14. 7 besproken producten
 15. 27 reacties

SteelSeries Merc Stealth vervolg

Verlichte toetsen zijn zo'n beetje een standaardvoorziening op gaming toetsenborden, niet verbazingwekkend gezien de relatieve duisternis tijdens de gemiddelde LAN-party of nachtelijke spelsessies. De Merc Stealth is er ook mee uitgerust en heeft zelfs drie kleuren: paars, rood en blauw. Ook de lichtsterkte is aan te passen; in tegenstelling tot bij het bord van Saitek gaat dat van donker naar licht, waardoor je aanvankelijk vaak net een 'stap tever' doet en van volledige helderheid weer terug naar de uitstand gaat. Aan de achterkant van het bord bevinden zich twee USB poorten en twee audio aansluitingen voor microfoon en koptelefoon. Dit is handig als je even snel een geheugenstick aan wilt sluiten en om een headset aan te sluiten met maximale bewegingsvrijheid.

SteelSeries Merc Stealth Illuminated

Tijdens het gamen merk je duidelijk dat het gamegedeelte scheef is geplaatst. Het kan daarom zijn dat je het fijner vind om het toetsenbord een klein beetje te draaien. Alle toetsen zitten voor de actie gewoon op de juiste plek, maar het gamegedeelte vergt wel enige gewenning. Zo zijn de cijfers en beschikbare letters net wat anders geplaatst zijn. De aanslag is relatief zwaar in het typegedeelte, maar de gametoetsen zijn juist erg licht in het gebruik. De toetsen voelen solide aan en hebben zelfs een rubberachtige coating in het linker game gedeelte bij de meest gebruikte toetsen. Tijdens het typen is dit een fijn toetsenbord. Het voelt solide aan en de toetsen komen rustig terug in hun normale positie. De plaatsing van de cursortoetsen is daarentegen ronduit onhandig bij tekstverwerken of normaal desktopgebruik. Ze zijn lastig 'blind' terug te vinden, omdat de toetsen in de omgeving exact hetzelfde aanvoelen. Ook voor race games is dit toetsenbord minder geschikt, al zouden we niet snel aanraden om zo'n spel met een toetsenbord te spelen. Hoe dan ook ligt de focus duidelijk op FPS games; speel je veel verschillende genres, dan kan je beter een veelzijdiger exemplaar kiezen.

SteelSeries Merc Stealth Illuminated


7 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
A4Tech X7 G100

A4Tech X7 G100

 • Gameboard
Niet verkrijgbaar
Bronze Award A4Tech X7 G600

A4Tech X7 G600

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
A4Tech X7 G700

A4Tech X7 G700

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
A4Tech X7 G800MU

A4Tech X7 G800MU

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
Silver Award Mad Catz Cyborg V.5 keyboard

Mad Catz Cyborg V.5 keyboard

 • Toetsenbord
 • Qwertz
Niet verkrijgbaar
SteelSeries Zboard

SteelSeries Zboard

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
ZBoard MERC Stealth

ZBoard MERC Stealth

 • Toetsenbord
Niet verkrijgbaar
0
*