Videokwaliteit AMD, nVidia en Intel review

35 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. HD HQV 2.0
 3. 3. Deinterlacing
 4. 4. Deïntelacing kwaliteit
 5. 5. Pulldown
 6. 6. Titels
 7. 7. Ruisonderdrukking
 8. 8. Scherpte
 9. 9. Kleur
 10. 10. Totaalscore
 11. 11. Conclusie
 12. 12. Bijlage: AMD drivers optimaliseren voor videokwaliteit
 13. 13. Bijlage: Intel drivers optimaliseren voor videokwaliteit
 14. 14. Bijlage: nVidia drivers optimaliseren voor videokwaliteit
 15. 15. Bijlage: screenshots deïnterlacing (1)
 16. 16. Bijlage: screenshots deïnterlacing (2)
 17. 17. Bijlage: screenshots deïnterlacing (3)
 18. 18. Bijlage: screenshots ruisonderdrukking
 19. 19. Bijlage: screenshots verscherping
 20. 35 reacties

Bijlage: Intel drivers optimaliseren voor videokwaliteit

De drivers van Intel HD Graphics bieden wat minder instellingsmogelijkheden. Onder het kopje Media vind je alles wat met video te maken heeft. Bij Color Enhancement kun je basis kleuraanpassingen doen, zoals helderheid en contrast. Bij Image Enhancement kun je de ruis onderdrukking (Noise Reduction) en verscherping (Sharpness) instellen. De Auto Adjust opties werken wat ons betreft prima. Zet ook bij nVidia het schuifje voor verscherping niet te ver naar rechts, want de videobeelden zien er dan echt niet meer uit. Bij Advanced Deinterlacing moet je Film Mode Detection absoluut aanvinken. Alleen dan wordt 2:2 en 3:2 pulldown goed toegepast. Bij Image Scaling ten slotte kun je ervoor zorgen dat video altijd wordt afgeknipt zodat deze beeldvullend wordt. Zo wordt bij 2.35:1 films links en rechts wat weggehaald om de film mooi op een 16:9 TV te plaatsen. Filmpuristen bibberen al bij de gedachte hieraan… Bij de nieuwe HD Graphics 2000/3000 krijg je extra mogelijkheden, waaronder dynamisch contrast en huid tonen correctie.

0