System tools overzicht

17 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Sandra Lite 2010 SP3
 3. 3. GPU-Z
 4. 4. Coretemp
 5. 5. Everest
 6. 6. HWiNFO32
 7. 7. SIW 2010
 8. 8. PC Wizard
 9. 9. HDtune
 10. 10. Windows 7
 11. 11. Vergelijkingstabel
 12. 12. Conclusie
 13. 17 reacties

SIW 2010

SIW 2010 (oftewel System Information voor Windows) is verkrijgbaar in 2 smaken, een persoonlijke (freeware) versie en een commerciële zakelijke versie. De persoonlijke versie mag uiteraard niet commercieel worden ingezet en kan de rapportages alleen opslaan in html-formaat. Daarmee is natuurlijk prima te werken.

Start je het programma op, dan zie je meteen het enorme scala aan Software, Hardware en Network inventarisatiemogelijkheden. Via de software module kun je snel en pijnloos alle geinstalleerde software, licenties, codecs, landinstellingen, autostart etc. terugvinden.  Maar ook de instellingen van de beveiliging, groepen en gebruikers en opgeslagen (email) wachtwoorden.

De hardware categorie biedt een systeem overzicht en informatie over elk component. Daarnaast zien we ook een  eencategorie ‘sensors” waar alle sensoren worden uitgelezen. Wie zien hier op nieuw de voltages, temepraturen en ventilator snelheiden. Alles wordt realtime weergegeven en er wordt een minimum en maximale waarde bijgehouden. Wat leuk is en we nog niet bij andere tools zagen is het verbruik (Watts) van de CPU.  Helaas is er geen mogelijk voor trayicons, OSD of een Windows gadget.

Verder is er nog de netwerkafdeling. Even snel kijken welke mappen we hebben gedeeld en welke poorten we open hebben staan.

Handig

Handig is dat je alle data met een rechtermuisklik naar het klembord kan kopieren of kan exporteren naar een html bestand. Als je echter alles overzichtelijk wilt nalezen kan dat door een html rapportage te maken. Welke software, hardware en netwerk informatie je hier in wilt hebben kun je instellen via “Opties”.

Tot nu toe niets verrassends, maar SIW biedt nog meer, tools die andere niet hebben zoals een Internet Speedtest, een Password revealer Eureka! (deze  maakt **** wachtwoorden zichtbaar), MAC adres bewerker (verander het MAC adres van je netwerk kaart om zo een andere PC/netwerkkaart na te bootsen, ook wel “spoofing”genaamd) en een eenvoudige beeldscherm test. Verder is er een grafische voorstelling van het netwerk verkeer en een andere voor de CPU belasting en het geheugen gebruik. De CPU aanduiding klopt echter niet helemaal zo zou mijn CPU continu voor 100% belast zijn. Voor deze informatie kun je overigens tegenwoordig prachtige sidebar gadgets vinden zoals “Network meter” en “All CPU meter” .

SIW kent geen benchmarks of aanbevelingen (tips) tot verbetering.

Plus/minpunten:

+ Freeware
+ Uitgebreide software , hardware en netwerk informatie
+ realtime informatie
+ Handige tooltjes
+ Nederlandse versie

- Geen benchmarks of aanbevelingen
- Geen serieuze realtime informatie via OSD/trayicons of gadget

http://www.gtopala.com/index.php

0
*