System tools overzicht

17 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Sandra Lite 2010 SP3
 3. 3. GPU-Z
 4. 4. Coretemp
 5. 5. Everest
 6. 6. HWiNFO32
 7. 7. SIW 2010
 8. 8. PC Wizard
 9. 9. HDtune
 10. 10. Windows 7
 11. 11. Vergelijkingstabel
 12. 12. Conclusie
 13. 17 reacties

HWiNFO32

Het heeft niets van doen met Hardware.Info, maar draagt wel vrijwel dezelfde naam: HWiNFO. Er zijn twee versie van HWiNFO, namelijk de DOS en Windows versie (HWiNFO32). We hebben de laatste stabiele Windows versie (op moment van schrijven) getest (v3.60-946).

HWiNFO32

Bij het opstarten wordt je verwelkomd door een “System Summary” waar een overzicht wordt getoond van de aanwezige hardware componenten, zoals de CPU, GPU, harde schijven, moederbord, geheugen en clockfrequenties etc. Daarnaast verschijnt het hoofdvenster waar je de keuze kunt maken voor een “report” waarbij alle (gewenste) hardware wordt op opgeslagen in een bestand (htm, xml, txt etc.).  Deze hardware rapportage kost een fractie van een seconde aangezien bij het opstarten reeds alles is gescand.

HWiNFO32

Naast deze rapportage biedt ook HWiNFO benchmarks. Het betreft een aantal eenvoudige benchmarks voor de CPU, het geheugen en de harde schijven. Deze benchmarks nemen dan ook weinig tijd in beslag, maar zijn ook meer een gimmick dan serieuze benchmarks. 

HWiNFO32

Tenslotte is er nog een knop “Sensors”. Deze leest de aanwezige sensors uit en laat realtime systeem informatie zien. Er wordt naast de huidige waarde ook een minimum en maximum waarde getoond. Verder kun je de data ook loggen (CSV-file). Handig als je systeem wilt monitoren in de tijd. Dit alles doet me denken aan MBM (moederbord monitor), dat inmiddels niet meer wordt geupdate.  

De software biedt evenals Everest de mogelijk voor trayicons en een Windows Sidebar gadget. Om deze Sidebar te tonen moet allereest het in de installatie map aanwezige gadget worden geinstalleerd en vervolgens moet via het Sensor uitleesdashboard de gewenste sensoren worden gekozen. In tegenstelling tot Everest worden er geen klokfrequenties getoond, alleen temperaturen, voltages, procentuele belasting en fanspeeds.

Plus/minpunten:

+ Snelle rapportages (hardware/benchmarks)
+ Realtime hardware monitorfunctie (taskbar/sidebar)
+ Freeware

- Geen software inventarisatie
- Geen tips/aanbevelingen
- Eenvoudige benchmarks
- Geen Nederlandse versie

http://www.hwinfo.com/

0
*