System tools overzicht

18 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Sandra Lite 2010 SP3
 3. 3. GPU-Z
 4. 4. Coretemp
 5. 5. Everest
 6. 6. HWiNFO32
 7. 7. SIW 2010
 8. 8. PC Wizard
 9. 9. HDtune
 10. 10. Windows 7
 11. 11. Vergelijkingstabel
 12. 12. Conclusie
 13. 18 reacties

GPU-Z

Een van de meeste gebruikte GPU (grafische processor) informatie tools is wel GPU-Z. Dit programma toont in één alle specificaties van je GPU.  Zoals o.a. het type GPU, de revisie (versie van de betreffende GPU chip), het geheugen en de kloksnelheid, de gebruikte computing en de geinstalleerde drivers.

GPU-Z

Naast de specificaties leest het programma ook de realtime status van de sensoren uit. Afhankelijk van de aanwezige sensoren toont het o.a. de clock-snelheid, de temperatuur,  gebruikte geheugen, de GPU belasting, ventilator snelheid etc.

Loggen

Je kunt verder de status ook loggen, het programma slaat dan alle data met een verversingsfrequentie van 1 seconde op in een log.txt bestand. Dat loggen kan handig zijn om gedurende een periode je kaartstatus te evalueren. Zo kan je eens zien wat je GPU doet tijdens een uitdagende gamesessie of bij GPU (CUDA of ATIstream) geoptimaliseerde renderprogramma’s. Het programma biedt echter geen continue monitormogelijkheid via bijvoorbeeld een OSD (On Screen Display).

GPU-Z

Een leuke gimmick is dat het programmaatje een eigen ingebouwde “screenshot” applicatie heeft ingebouwd. Handig als je gegevens wilt vastleggen of uitwisselen.

Als je kaart (nog) niet geheel of geheel niet wordt herkend, kijk dan regelmatig op de website van techPowerUp, want er komen zeer regelmatig updates uit, nagenoeg elke maand.

Plus/minpunten:

+ Eenvoudig en overzichtelijk
+ Toont alle mogelijke GPU informatie (ook realtime)
+ Freeware

- Geen OSD
- Beperkt  tot de GPU
- Geen benchmarks of (burn-in) tests
- Geen Nederlandse versie

http://www.techpowerup.com/gpu

0
*