Western Digital TV Live Hub review

44 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. In de doos
 3. 3. Video en audio
 4. 4. Fotoweergave en netwerkprestaties
 5. 5. Mediabibliotheek
 6. 6. DVD en BD folders
 7. 7. Opstarten, stroomverbruik en afstandsbediening
 8. 8. Afspelen en beeldkwaliteit
 9. 9. Online en firmware
 10. 10. Specificaties
 11. 11. Extra afbeeldingen
 12. 12. Conclusie
 13. 1 besproken product
 14. 44 reacties

Online en firmware

Western Digital TV Live Hub 1TB
De beschikbare online diensten.

Hoewel de Western Digital TV Live Hub niet zoveel online diensten ontsluit als de Boxee Box, zijn de allerbelangrijkste (op dit moment) wel voorhanden: YouTube, internetradio in de vorm van Live365, Flickr voor foto's en MediaFly. Gelokaliseerde content (Uitzending Gemist en de commerciële varianten bijvoorbeeld) ontbreekt - niet geheel verrassend, gezien het relatief geringe belang van de Nederlandse markt voor een gigant als Western Digital, maar wel jammer. Zeker omdat de voorzieningen díe er zijn, erg goed werken. Leuk is de mogelijkheid direct op je Facebook pagina te posten en direct berichten van je vrienden te lezen en video's te bekijken. Pandora is een dienst die alleen in de Verenigde Staten bekeken kan worden, dus tenzij je een paar trucs uithaalt om je echte IP-adres te verhullen, geeft die alleen een foutmelding. Jammer, maar helaas. 

Western Digital TV Live Hub 1TB
YouTube en de andere online diensten hebben een Western Digital jasje gekregen. 

Firmware

De speler detecteert zelf automatisch nieuwe firmware. Zowel in het menu van de speler als via de webinterface word je hierop gewezen. Downloaden en installeren gaat na goedkeuring vanzelf - zo hoort het, naar onze mening. Het is te hopen dat Western Digital iets regelmatiger verbeteringen zal toevoegen dan tot dusver. Het bedrijf heeft vooralsnog de gewoonte slechts enkele updates, maar dan wel met omvangrijke veranderingen en verbeteringen, uit te brengen. Het verschijnen van twee updates in amper een maand sinds de introductie geeft goede hoop. Teveel updates is natuurlijk ook niet goed - dat is meestal een teken dat men bugs veroorzaakt in een eerdere update moet oplossen. Wat de toekomst gaat brengen op dit vlak, is vooralsnog niet bekend.

Western Digital TV Live Hub 1TB


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award Western Digital TV Live Hub 1TB

Western Digital TV Live Hub 1TB

 • Interne harde schijf
 • 1000 GB
 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
0