Western Digital TV Live Hub review

44 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. In de doos
 3. 3. Video en audio
 4. 4. Fotoweergave en netwerkprestaties
 5. 5. Mediabibliotheek
 6. 6. DVD en BD folders
 7. 7. Opstarten, stroomverbruik en afstandsbediening
 8. 8. Afspelen en beeldkwaliteit
 9. 9. Online en firmware
 10. 10. Specificaties
 11. 11. Extra afbeeldingen
 12. 12. Conclusie
 13. 1 besproken product
 14. 44 reacties

Opstarten, stroomverbruik en afstandsbediening

Western Digital TV Live Hub 1TB

Het menu reageert soepel op de afstandsbediening, er zijn vrijwel geen wachttijden. Ook het ophalen van informatie van internet gaat behoorlijk vlot. Opstarten van de speler wanneer deze uitstaat kost zo'n 46 seconden, maar daarna gaat hij gewoon in standby bij 'uitzetten' en is hij in een paar seconden weer beschikbaar. Gelukkig blijft het stroomgebruik binnen de perken, zelfs in actieve stand blijft het onder de 10 watt. Voor standby is 7 watt wat veel, maar dat is kennelijk de prijs voor de 'instant-on' reactie op de 'aan'-knop.

Western Digital TV Live Hub 1TB

Afstandsbediening

De eerdere afstandsbedieningen van Western Digital waren functioneel, maar wel erg klein. Bij de WD TV Live Hub is een normaal formaat bediening gebundeld. Deze afstandsbediening ligt prettig in de hand en de indeling is logisch - je zal niet snel twee handen hoeven te gebruiken. We missen volumeknoppen, terwijl in een dempknop wel is voorzien. De functies van de gekleurde knoppen kan je aanpassen, indien gewenst. Standaard zijn dit snelkoppelingen om van bron te veranderen, het type weergave aan te passen, het 'dashboard' ofwel de overlay tevoorschijn te halen of het type content te sorteren en/of te filteren. Ook de numerieke knoppen kan een functie worden toegekend, wat handig is wanneer je een extern toetsenbord gebruikt. Dat is namelijk mogelijk en wel handig gezien de functionaliteit - het maakt zoeken op YouTube eenvoudiger, of het invoeren van titels voor ophalen van informatie van internet, maar ook de Facebook functie vaart er wel bij. Alle usb-toetsenborden zouden moeten werken - onze draadloze Logitech MK340 werkte in ieder geval vlekkeloos.

Western Digital TV Live Hub 1TB
Van een deel van de afstandsbedieningsknoppen kan je zelf de functie wijzigen of toekennen. 


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award Western Digital TV Live Hub 1TB

Western Digital TV Live Hub 1TB

 • Interne harde schijf
 • 1000 GB
 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
0