Western Digital TV Live Hub review

44 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. In de doos
 3. 3. Video en audio
 4. 4. Fotoweergave en netwerkprestaties
 5. 5. Mediabibliotheek
 6. 6. DVD en BD folders
 7. 7. Opstarten, stroomverbruik en afstandsbediening
 8. 8. Afspelen en beeldkwaliteit
 9. 9. Online en firmware
 10. 10. Specificaties
 11. 11. Extra afbeeldingen
 12. 12. Conclusie
 13. 1 besproken product
 14. 44 reacties

Fotoweergave en netwerkprestaties

Western Digital TV Live Hub 1TB

Foto's

Op het gebied van stilstaand beeld heeft de Western Digital speler ook genoeg te bieden: al onze testbestanden worden keurig weergegeven, inclusief het wat exotischer tiff-formaat en hele grote bmp- en png-bestanden. Prima voor een diavoorstelling van de vakantiefoto's, dus. Er zijn diverse overgangen en weergavemethodes beschikbaar en een muziekje spelen tijdens de voorstelling kan eenvoudig.

Western Digital TV Live Hub 1TB
Het netwerkinstellingenmenu heeft een paar bijzondere opties.

Netwerkprestaties

Hoewel de WD TV Live Hub over een ingebouwde harde schijf beschikt, zijn de netwerk streaming prestaties natuurlijk wel van belang. Het kopiëren van bestanden naar de speler gaat met 6-8 MB/s, ofwel de snelheid van een niet bijzonder vlotte Fast Ethernet-aansluiting. Streamen is dan handiger dan eerst kopiëren en dan kijken. Gelukkig laat de Sigma chipset ook in deze speler zien waarom Realtek nog altijd op de tweede plaats komt als het op deze discipline aankomt: alle testbestanden worden keurig vloeiend weergegeven, zelfs exemplaren die op papier de limieten van gangbare h.264-profielen overschrijden.

Western Digital TV Live Hub 1TB
De WD TV Live Hub beschikt over een eigen webinterface.

Opvallend is dat de WD TV Live Hub niet alleen als netwerk client kan werken, maar ook ingebouwde mediaserver software heeft - zowel een UPnP server (Twonky) als een iTunes server zijn voorhanden. Via een webinterface kan je ook inloggen op de speler en diverse diensten configureren. Ook is het mogelijk met een on-screen afstandsbediening de speler zelf aan te sturen.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award Western Digital TV Live Hub 1TB

Western Digital TV Live Hub 1TB

 • Interne harde schijf
 • 1000 GB
 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
0