Western Digital TV Live Hub review

44 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. In de doos
 3. 3. Video en audio
 4. 4. Fotoweergave en netwerkprestaties
 5. 5. Mediabibliotheek
 6. 6. DVD en BD folders
 7. 7. Opstarten, stroomverbruik en afstandsbediening
 8. 8. Afspelen en beeldkwaliteit
 9. 9. Online en firmware
 10. 10. Specificaties
 11. 11. Extra afbeeldingen
 12. 12. Conclusie
 13. 1 besproken product
 14. 44 reacties

Video en audio

Western Digital stelde bij de presentatie 'alle' bestandsformaten te ondersteunen, 'meer dan welke andere speler ook'. Dat is natuurlijk geen geringe claim en we waren dan ook niet heel verbaasd dat er toch enige beperkingen zijn. Laten we echter beginnen met melden wat wél werkt, want dat valt zeker niet tegen. Zoals inmiddels gebruikelijk bij mediaspelers beperken we ons hier tot de voornaamste bestanden, een volledig overzicht tref je in de tabel aan het einde van dit artikel en uiteraard op de productpagina van de WD TV Live Hub.

Video

Op video-gebied worden alle gangbare containers en codecs voor HD bestanden probleemloos afgespeeld: m2ts, mkv, h.264 en vc-1 ondersteuning zorgen ervoor dat Blu-ray backups en gehercomprimeerde bestanden keurig worden weergegeven. Ook in iso-formaat zijn zowel back-ups van dvd's als van Blu-ray discs af te spelen, inclusief het menu. Ook hoofdstukken en ondertitels werken zoals we verwachten van een moderne mediaspeler, inclusief de mogelijkheid plaatsing en vormgeving van de ondertitels aan te passen. In vergelijking met de onlangs geteste Boxee Box missen we ondersteuning voor VP6 (de oude codec voor Flash video, die nog altijd veel gebruikt wordt) en oudere QuickTime bestanden; moderne mov-files met h.264 compressie worden wel prima afgespeeld door de WD TV Live Hub.

Western Digital TV Live Hub 1TB
De audio-afspeel opties in het instellingenmenu zijn beperkt, maar daardoor wel eenvoudig.

Audio

Ook op audio-vlak blijft er weinig te wensen over. Alleen ape- (Monkey Audio) bestanden kan de Live Hub niet weergeven. Naast mp3, wma, wav en aac worden ook flac- en ogg-bestanden keurig afgespeeld. Op surround audio-gebied is DTS-HD Master Audio een opvallende afwezige. Navraag bij Western Digital leert dat 'DTS niet wil dat dit op mediaspelers wordt ondersteund'. Tsja. Dat klopt, gedeeltelijk. In de praktijk zijn er natuurlijk wel spelers die deze codec kunnen decoderen en/of doorsturen als bitstream, maar veel zijn het er inderdaad niet. De reden is dat een dure, volledige Blu-ray licentie een voorwaarde is. Diverse partijen uit de markt gaven al aan dat het bedrijf DTS niet de gemakkelijkste gesprekspartner is, maar ook DTS verkoopt liever licenties dan dat het achter 'illegale' gebruikers van de codec aangaat. Vermoedelijk zou WD het voor elkaar kunnen krijgen, maar was de investering in tijd en moeite te hoog. De kans dat ondersteuning achteraf wordt toegevoegd is klein, hiervoor is waarschijnlijk een hardware-revisie vereist.

Dolby TrueHD wordt wel keurig door de WD TV Live Hub als bitstream of als meerkanaals PCM-signaal aan onze testreceiver aangeleverd en ook in de 'standaard' versies van Dolby Digital en DTS is voorzien. Onze versterker speelt DTS-HD MA af als DTS:NEO-6, vergelijkbaar met Dolby Digital Plus. Niet helemaal de maximale geluidskwaliteit en surroundkanalen, maar naar onze mening in deze prijsklasse voldoende. 


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award Western Digital TV Live Hub 1TB

Western Digital TV Live Hub 1TB

 • Interne harde schijf
 • 1000 GB
 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
0