D-Link DSM-380 Boxee Box review

12 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. CPU verandering en prijs
 3. 3. In de doos
 4. 4. Afstandsbediening
 5. 5. Bestandscompatibiliteit en netwerkprestaties
 6. 6. Extra functionaliteit
 7. 7. Extra functionaliteit (2)
 8. 8. Extra functionaliteit (3)
 9. 9. Specificaties en testresultaten
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 12 reacties

Extra functionaliteit

We schreven het al aan het begin: met een gemiddelde prijs van bijna 240 euro is de Boxee Box significant duurder dan veel andere Full HD media streamers. Inmiddels is duidelijk dat je daarvoor in ieder geval bovengemiddelde bestandscompatibiliteit terugkrijgt, maar dat is voor lang niet iedereen de voornaamste eis. Per slot van rekening heeft het merendeel der gebruikers genoeg aan de gangbare, breed ondersteunde formaten. Gelukkig biedt D-Link met de Boxee Box ook echt méér dan de meeste concurrenten.

Menukwaliteit

De beeldkwaliteit van het menu van de Boxee Box is het eerste punt waar de mediaspeler zich onderscheidt. Niet alleen maakt het goed gebruik van de hogere resolutie van HD Ready en Full HD televisies, met menu ziet er ook gewoon gelikt uit. Navigatie-elementen zijn netjes afgewerkt, er is gebruik gemaakt van gradients en shading, meerdere lagen en duidelijke iconografie. Het is nog niet van het niveau 'een kind kan de was doen', maar de meeste gebruikers zullen snel en zonder de handleiding te raadplegen de weg kunnen vinden in de vele opties die het apparaat biedt. De belangrijke functies zijn snel te vinden, wie dieper graaft treft een keur aan instellingsmogelijkheden, waar de leekgebruiker zich vermoedelijk het liefst verre van houdt. 

D-Link DSM-380 Boxee Box
Het hoofdmenu van de Boxee Box: overzichtelijk en fraai.

Mediabibliotheek

Misschien wel de leukste functie van Boxee is de mogelijkheid op basis van een bestandsnaam informatie op te zoeken op internet en die toe te voegen aan een titel in je collectie. Hiermee is het eenvoudig mogelijk hoesafbeeldingen en titelinformatie (artiesten en/of acteurs, productiejaar, etc.) beschikbaar te krijgen. Het werkt nog een stuk eenvoudiger dan het populaire open source pakket YAMJ (Yet Another Movie Jukebox), dat voor diverse andere mediaspelers als optie of standaard beschikbaar is.

D-Link DSM-380 Boxee Box
Een voorbeeld van de filmbibliotheek functie van de Boxee Box.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award D-Link DSM-380 Boxee Box

D-Link DSM-380 Boxee Box

 • 0 GB
 • HDMI
 • LAN
 • 802.11n

€ 349,95

1 winkel
0
*