D-Link DSM-380 Boxee Box review

12 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. CPU verandering en prijs
 3. 3. In de doos
 4. 4. Afstandsbediening
 5. 5. Bestandscompatibiliteit en netwerkprestaties
 6. 6. Extra functionaliteit
 7. 7. Extra functionaliteit (2)
 8. 8. Extra functionaliteit (3)
 9. 9. Specificaties en testresultaten
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 12 reacties

Afstandsbediening

De afstandsbediening is een belangrijk onderdeel, dat vaker wel dan niet verontachtzaamd wordt. D-Link heeft de Boxee Box voorzien van een om meerdere redenen bijzonder exemplaar. Direct zichtbaar is de wel heel eenvoudige layout: drie knoppen en een vierpuntsschakelaar.

D-Link DSM-380 Boxee Box

Keren we de afstandsbediening om, dan treffen we een volledig miniatuur qwerty-toetsenbord, wat gezien de extra functionaliteit van deze speler geen overbodige luxe is. Wie het design van de Boxee Box zo slecht bevalt, dat hij besluit deze in een kast weg te stoppen, zal gelukkig zijn met de keuze voor RF in plaats van IR voor de communicatie tussen afstandsbediening en speler. Wie een multifunctionele IR-afstandsbediening heeft, zal er minder warm voor lopen: you win some, you lose some.

D-Link DSM-380 Boxee Box

In gebruik

Hoewel fraai ontworpen is de afstandsbediening in gebruik geen onverdeeld genoegen. Om te beginnen is er een risico per ongeluk knoppen van 'de andere kant' in te drukken. Daarnaast heeft de symmetrische layout een vervelende consequentie: het is erg makkelijk de afstandsbediening verkeerd-om vast te houden, waardoor de 'omhoog'-knop de menuselectie juist omlaag laat bewegen en de verwachte druk op de menu-knop juist het afspelen pauzeert of start. 

Evenmin handig is de gedeeltelijke, maar niet volledige overlap van functies tussen voor- en achterzijde. Tussen de qwerty-toetsen vinden we bijvoorbeeld geen 'terug' knop, wat als gevolg heeft dat een via het qwerty-deel opgeroepen contextmenu (bijvoorbeeld tijdens afspelen voor het selecteren van ondertiteling of audio-spoor) weer gedeactiveerd moet worden via de  'simpele' voorzijde.

Ronduit ergerlijk is de afwezigheid van knoppen voor fast forward / rewind en skip naar een vorig of volgend bestand. Ook een volumeregeling was handig geweest. Ten slotte missen we verlichting op de afstandsbediening, met name op de qwerty-kant, waar op de tast de juiste knop vinden een twijfelachtige onderneming is. 

Dit alles gezegd hebbende, is er met enige gewenning goed met de afstandsbediening te werken. De Boxee Box reageert direct op de commando's en de meeste hiervan zijn intuïtief genoeg om niet te hoeven zoeken naar de juiste knop. 


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award D-Link DSM-380 Boxee Box

D-Link DSM-380 Boxee Box

 • 0 GB
 • HDMI
 • LAN
 • 802.11n

€ 349,95

1 winkel
0
*