D-Link DSM-380 Boxee Box review

12 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. CPU verandering en prijs
 3. 3. In de doos
 4. 4. Afstandsbediening
 5. 5. Bestandscompatibiliteit en netwerkprestaties
 6. 6. Extra functionaliteit
 7. 7. Extra functionaliteit (2)
 8. 8. Extra functionaliteit (3)
 9. 9. Specificaties en testresultaten
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 12 reacties

CPU verandering en prijs

De Boxee Box werd al in december 2009 aangekondigd door D-Link, maar het heeft nog een flinke tijd geduurd eer de ontwikkeling rond was. Aanvankelijk zou het apparaat gebruik maken van nVidia's Tegra 2 chip, een ARM-gebaseerde system-on-a-chip met een krachtige ingebouwde GPU. Op het laatste moment veranderde D-Link, dat de speler op de markt brengt, de CPU in een Intel CE4100. Deze op de Atom gebaseerde x86-architectuur processor heeft óók hardware decoding voor HD video. Onze contacten in de markt repten van een probleem met 1080p decodering met de Tegra 2, die de achterliggende reden zou zijn voor de overstap, een verhaal dat we elders bevestigd zagen.

D-Link DSM-380 Boxee Box
Op het blokdiagram van de CE4100 is te zien dat deze over ingebouwde decoders voor HD video én audio beschikt.

Hoe dan ook is het niet onwaarschijnlijk dat het kapitaalkrachtige Intel enige subsidie voor de overstap heeft gedaan. De CE4100 is namelijk vermoedelijk een stukje duurder dan de Tegra 2 en er is Intel veel aan gelegen voet aan de grond in de 'digitale huiskamer' te krijgen. Als we de prijs van de eveneens van een CE4x00 serie voorziene Logitech Revue, beter bekend als 'Google TV' in ogenschouw nemen, is de adviesprijs van de Boxee Box met 229 euro aan de lage kant. De gemiddelde prijs ligt overigens momenteel iets hoger, net geen 240 euro. Beide zijn een stukje hoger dan de oorspronkelijke richtprijs van 199 dollar, al is de speler in Amerika online wél voor dat bedrag aan te schaffen.

Hoe je het ook wendt of keert, in een tijd dat je al voor rond de 100 euro een Full HD compatibele mediastreamer kan aanschaffen, zoals de AC Ryan Playon!HD Mini, Eminent EM7075dts, WD TV Live of de Mede8er MED400X, kan je je afvragen hoe succesvol een speler zal worden, die meer dan het dubbele kost. Toch biedt de Boxee Box genoeg redenen om die meerprijs te overwegen, zoals we in deze review uiteen zullen zetten.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award D-Link DSM-380 Boxee Box

D-Link DSM-380 Boxee Box

 • 0 GB
 • HDMI
 • LAN
 • 802.11n

€ 349,95

1 winkel
0
*