Sony NWZ-E453 Walkman review

4 reacties
11 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. NWZ-E453 uiterlijk en constructiekwaliteit
 3. 3. NWZ-E453 geluidskwaliteit
 4. 4. Functionaliteit en bediening
 5. 5. Conclusie
 6. 11 besproken producten
 7. 4 reacties

Functionaliteit en bediening

De bediening ondertussen is grotendeels zoals we hem kennen: een overzichtelijk menu waar je snel de weg in vindt. We missen de knop om direct naar het 'now playing' scherm te gaan - dat is een optie in het hoofdmenu geworden. Iets meer klikken dan gewenst dus, maar in ieder geval is alles snel te vinden en aan te passen. We missen een Nederlandstalige weergave van het menu. Bestanden plaats je op de speler via Windows Media Player synchronisatie of gewoon met drag 'n' drop. Ook diverse andere programma's, waaronder Songbird, werken prima.

Sony NWZ-E453 4GB Blue

Er zijn heel wat functies om het geluid aan te passen. Naast het al genoemde DSEE is er nog VPT, een soort surround effect, en Clear Stereo, wat een ruimtelijker plaatsing tot gevolg heeft. Het effect is hoorbaar, maar of het een verbetering is... De Dynamic Normalizer is een functie om het volume van muziek gelijk te trekken, wat handig kan zijn wanneer je veel verschillende volumes in je verzameling hebt, maar het gaat wel ten koste van de dynamiek. Grappig zijn de opties voor karaoke, inclusief aanpassing van de afspeelsnelheid - zonder dat dit effect heeft op de toonhoogte (pitch). Leuk voor karaoke, maar ook best handig als je een taalcursus op je speler hebt staan.

Apart vermeldenswaard is SensMe, een functie die Sony al langer biedt op de duurdere Walkman-spelers en de Playstation 3 en portable. Met deze functie kan je muziek indelen in een twaalftaal 'kanalen' (channels) - een soort automatische playlists voor verschillende stemmingen - van 'avond' tot 'extreem' en van 'relax' tot 'upbeat'. Het duurt wel even (een paar minuten voor 68 nummers), maar dan heb je wel wat: de algoritmes delen de muziek in op basis van tempo met verrassend accuraat resultaat. Zeker als je niet al je muziek hebt ingedeeld in afspeellijsten is dit een leuke en handige manier om snel een deelverzameling van de nummers op de speler te beluisteren. SensMe data wordt opgeslagen in de ID3-tag.


11 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Sony NWZ-E453 4GB Black

Sony NWZ-E453 4GB Black

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 4 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E453 4GB Blue

Sony NWZ-E453 4GB Blue

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 4 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E453 4GB Green

Sony NWZ-E453 4GB Green

 • 2 inch
 • 4 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E453 4GB Pink

Sony NWZ-E453 4GB Pink

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 4 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E453 4GB Red

Sony NWZ-E453 4GB Red

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 4 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E454 8GB Black

Sony NWZ-E454 8GB Black

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 8 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E454 Blue

Sony NWZ-E454 Blue

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 0 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E454 Pink

Sony NWZ-E454 Pink

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 0 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E454 Red

Sony NWZ-E454 Red

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 0 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E455 Black

Sony NWZ-E455 Black

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 0 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E455 Red

Sony NWZ-E455 Red

 • 2 inch
 • 0 GB
Niet verkrijgbaar
0
*