Sony NWZ-E453 Walkman review

4 reacties
11 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. NWZ-E453 uiterlijk en constructiekwaliteit
 3. 3. NWZ-E453 geluidskwaliteit
 4. 4. Functionaliteit en bediening
 5. 5. Conclusie
 6. 11 besproken producten
 7. 4 reacties

NWZ-E453 geluidskwaliteit

Sony rust, net als Creative en Philips, zijn spelers uit met geluidsverbetering. Bij Sony heet dat DSEE, wat staat voor Digital Sound Enhancement Engine. Net als Crystalizer (Creative) en FullSound (Philips) probeert dit frequenties die verloren zijn gegaan bij lossy compressie weer terug te berekenen en net als bij de concurrenten kunnen we constateren dat vooral lage bitrate bestanden hier profijt van kunnen hebben. Helaas moeten we wel aanraden om de meegeleverde oordopjes te vervangen - bij onze luistertest kunnen we ze niet anders omschrijven dan teleurstellend. Ze klinken dof en vlak. Een stel wat oudere Logitech Ultimate Ears van een paar tientjes zijn al een enorme verbetering; sluiten we een stel Monster Turbine Pro oortelefoontjes aan, dan krijgen we pas echt een indruk van de kwaliteiten van deze Sony speler.

Sony NWZ-E453 4GB Blue

En die zijn niet gering, de NWZ-E453 levert een ruisvrij, kristalhelder signaal dat niet teleurstelt qua dynamiek. Of we nu een klassiek pianoconcert of een nummer van Eminem beluisteren, details worden keurig weergegeven, ook bij acceptabele, normale volumes. De speler kan je beter niet op maximaal volume zetten - er treedt geen vervorming op, maar je oren zullen het niet lang uithouden. Een kritiekpunt op de weergave voor sommigen zal de zeer neutrale reproductie zijn: sommige genres klinken wat 'saai', maar daar biedt de equalizer uitkomst. Naast een aantal voorgedefinieerde instellingen kan je zelf twee eigen aanpassingen opslaan, om waar nodig de gewenste extra 'punch' te bieden.


11 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Sony NWZ-E453 4GB Black

Sony NWZ-E453 4GB Black

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 4 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E453 4GB Blue

Sony NWZ-E453 4GB Blue

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 4 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E453 4GB Green

Sony NWZ-E453 4GB Green

 • 2 inch
 • 4 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E453 4GB Pink

Sony NWZ-E453 4GB Pink

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 4 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E453 4GB Red

Sony NWZ-E453 4GB Red

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 4 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E454 8GB Black

Sony NWZ-E454 8GB Black

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 8 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E454 Blue

Sony NWZ-E454 Blue

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 0 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E454 Pink

Sony NWZ-E454 Pink

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 0 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E454 Red

Sony NWZ-E454 Red

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 0 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E455 Black

Sony NWZ-E455 Black

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 0 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E455 Red

Sony NWZ-E455 Red

 • 2 inch
 • 0 GB
Niet verkrijgbaar
0
*