Sony NWZ-E453 Walkman review

4 reacties
11 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. NWZ-E453 uiterlijk en constructiekwaliteit
 3. 3. NWZ-E453 geluidskwaliteit
 4. 4. Functionaliteit en bediening
 5. 5. Conclusie
 6. 11 besproken producten
 7. 4 reacties

NWZ-E453 uiterlijk en constructiekwaliteit

De speler heeft dezelfde bediening als de Walkmans inmiddels alweer een paar jaar hebben: een directionele knop voor navigatie, een 'home/back'-knop, een 'power/option'-knop en volumeknoppen. Daarnaast is er een 'hold'-schuifknop om de bediening te vergrendelen.

Sony NWZ-E453 4GB Blue

De hoofdtelefoonaansluiting zit aan de onderkant, een merkwaardige keuze wat ons betreft. Daar treffen we ook de Sony 'dock'-aansluiting - helaas gebruikt Sony geen standaard mini- of micro-USB stekker. Als er nu tientallen producten met een Sony dock-connector waren, zou dat enigszins begrijpelijk zijn: je kan immers méér doen met zo'n aansluiting, zoals commando's of videobeelden doorsturen. Aangezien de Sony catalogus de enige plek is waar we recent zo'n dock accessoire gezien hebben, was een aparte usb-aansluiting wat ons betreft een logische toevoeging geweest. Als je nu de speciale kabel kwijtraakt, kun je de speler niet meer opladen of van nieuwe bestanden voorzien.

Sony NWZ-E453 4GB Blue

De navigatieknop voelt wat rammelig aan - typisch een geval van 'net iets teveel bespaard', eerdere en duurdere modellen in deze reeks leden niet aan dit gebrek. Ook de andere knoppen en de hele speler voelen net wat meer 'plastic' dan je zou willen. Natuurlijk is de gemiddelde prijs van zo'n 80 euro aan de lage kant; niet zolang geleden waren spelers met een kleurenscherm ongeveer twee keer zo duur. Toch zouden we de voorkeur geven aan een iets steviger apparaat met desnoods een iets hogere prijs - ook de doelgroep van deze betaalbare spelers zal vermoedelijk langer doen met een speler die tegen een stootje kan.

Sony NWZ-E453 4GB Blue

De meegeleverde oordopjes omschrijft Sony als 'basic' en dat mogen we rustig interpreteren als een eufemisme voor 'budget'. Ze zijn vergelijkbaar met de dopjes die Apple tegenwoordig standaard meelevert: tamelijk hard, licht van gewicht en wederom erg plastic. De pasvorm lijkt iets beter dan de geheel ronde Apple oortelefoontjes, maar geen paar oren is gelijk en de ervaringen zullen dus wisselend zijn. Hoe dan ook halen ze het niet bij de dopjes die Philips levert bij de GoGear Muse of die Sony zelf levert bij de duurdere A845 modellen.


11 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Sony NWZ-E453 4GB Black

Sony NWZ-E453 4GB Black

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 4 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E453 4GB Blue

Sony NWZ-E453 4GB Blue

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 4 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E453 4GB Green

Sony NWZ-E453 4GB Green

 • 2 inch
 • 4 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E453 4GB Pink

Sony NWZ-E453 4GB Pink

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 4 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E453 4GB Red

Sony NWZ-E453 4GB Red

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 4 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E454 8GB Black

Sony NWZ-E454 8GB Black

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 8 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E454 Blue

Sony NWZ-E454 Blue

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 0 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E454 Pink

Sony NWZ-E454 Pink

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 0 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E454 Red

Sony NWZ-E454 Red

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 0 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E455 Black

Sony NWZ-E455 Black

 • Video ondersteuning
 • 2 inch
 • 0 GB
Niet verkrijgbaar
Sony NWZ-E455 Red

Sony NWZ-E455 Red

 • 2 inch
 • 0 GB
Niet verkrijgbaar
0
*