Achtergrond instellen

Standaardinstelling herstellen

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. Hardware.Info publiceert jaarlijks gratis duizenden nieuwsberichten en honderden artikelen op basis van duizenden testresultaten. Dat is alleen maar mogelijk dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar: white-list onze site als je deze nuttig vindt. Klik hier voor meer info.

Negen 150n routers review

Half zo goed?

Door , views: 66.920


Conclusie

Het mag duidelijk zijn. Er is veel eenheidsworst op het gebied van 150n routers. Niet alleen qua prijs is er weinig diversiteit, ook wat betreft resultaten is er weinig verschil. Zo is de hoogst gemeten gemiddelde snelheid 'slechts' 50 Mbit/s. Heb je een internet abonnement met snelheden hoger dan dit, is er geen enkele reden om toch een 150n router aan te schaffen. Enkel als het gaat om een basis internetabonnement in combinatie met kleine ruimte en één gebruiker is een dergelijke router interessant. In andere gevallen kan je beter meer investeren in een krachtigere router. De functionaliteit die je in 150n routers tegenkomt houd ook niet over. Quality of Service, printer of fileserver mogelijkheden zal je niet of nauwelijks tegenkomen. Verwacht ook geen BitTorrent server functionaliteit.

Opvallend is dat bij de meeste modellen het opslaan van instellingen tergend langzaam gaat. Dit lijkt een typisch geval te zijn van de goedkoopste chips gebruiken die er te vinden zijn. De grote kostenbesparingen lijken ook hun invloed gehad te hebben op het energieverbruik, dat is in veel gevallen ongeveer de helft lager dan dat van 300n routers. De snelst geteste router is de SMC WBR14S-N4 en is met een gemiddelde prijs van 36 euro ook nog eens goedkoop te noemen. Daarentegen zijn er al 300n routers te vinden die voor gemiddeld vier euro meer betere draadloze prestaties leveren. Een voorbeeld hiervan is de Sweex LW310 v2. De SMC  presteert zelfs minder dan genoemde Sweex router. Kortom, leuke routers voor specifieke situaties, in andere gevallen zal een budget router niet afdoende zijn.

Klik hier voor een uitgebreide vergelijkingstabel van alle geteste producten.

 Eminent EM4553 Wireless-N 150Mbps Router


Hardware.Info Magazine

Draag je steentje bij aan Hardware.Info!

Vond je deze review de moeite waard en helpt 'ie je bij het maken van betere aankoopbeslissingen? Draag dan je steentje bij aan Hardware.Info. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine maak je mede mogelijk dat Hardware.Info zo'n 1500 producten per jaar kan testen en dagelijks online nieuwe reviews kan publiceren. In het magazine lees je iedere twee maanden reviews en achtergrondartikelen die niet online te vinden zijn. Klik hier voor meer informatie.

Hardware.Info maakt gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.